Kılıçdaroğlu: Yabancıya konut satışını yasaklayacağız!

Kılıçdaroğlu: Yabancıya konut satışını yasaklayacağız!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerince yabancıya konut satışını ilk aşamada 5 yıllığına yasaklayacaklarını ve konut fiyatları düşmeden bu yasağı kaldırmayacaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, son yılların en çok tartışılan meseleleriden biri olan "yabancıya konut satışı" üzerine açıklamalarda bulundu. 

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremler sonrası 10 şehirdeki nüfus değişimi ve demografik endişelerin ortaya çıkışıyla birlikte yeniden gündeme gelen ''yabancıya konut satışı'' sorunu için ilk açıklama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''den gelmişti. Akşener, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada, "Türkiye vatandaşlarının gelecek yıllarda demografik sorun yaşamaması adına bu bölgede derhal yabancıya konut satışı yasaklanmalıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

Göreve gelmeden önce İçişleri Bakanlığı''na yönelik hiçbir kitap okumadığını açıklayan Süleyman Soylu ise, Akşener''in açıklamalarına anlam veremeyerek "Allah aşkına soruyorum, yabancıya konut satışı ile depremin ne alakası var?" demişti.

Soylu''nun açıklamalarından ardından halihazırda son yıllarda bölgeye büyük sayıda yabancı uyruklu kişinin yerleştiği, deprem felaketinden sonra çevre illere dağılan Türk vatandaşlarının olması nedeniyle gelecek yıllarda Hatay ve çevresinde demografik olarak Türk vatandaşlarının azınlık olma tehlikesi bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Deprem felaketinin ardından toplanan Millet İttifakı liderleri de yayınladıkları ortak metinde yabancıya konut satışına yasaklama getirileceğini kamuoyu ile paylaşmışlardı. 

"KONUT FİYATLARI DÜŞMEDEN YABANCIYA KONUT YASAĞI KALKMAYACAK"

Bu konuda son çıkış ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''ndan geldi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda

"Vatandaşlarımıza sıfır konut teslimlerinde; 150 m2’ye kadar %8, bu m2’yi aşan kısma ise %18 KDV uygulanıyor. Yabancılar ise parayı döviz olarak yurda getirmeleri şartıyla KDV’den istisna tutuluyor. Yabancılar bu avantajla yüksek alım yapıyor ve konut fiyatlarını yukarıya çekiyor.



Depremler ve milyonlarca evsiz ülkesinde, vatandaşına hakaret eden sistem kurdular. Böyle rezil, böyle kepaze bir sistem. Biz gelince yabancıya konut satışını 5 yıllığında engelleyeceğiz ve fiyatlar düşmeden yasak kalkmayacak. O kadar çok düzelteceğimiz şey var ki, tuz koktu tuz!" ifadelerini kullandı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar