Kılıçdaroğlu: Fahiş fiyatın bir tek aktörü var onun adı da Erdoğan'dır

Kılıçdaroğlu: Fahiş fiyatın bir tek aktörü var onun adı da Erdoğan'dır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu zamlara isyan ederek 'zam yapılmayan bir tek hava kaldı. Fahiş fiyatların bir tek aktörü var onun adı da Erdoğan'dır.' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

-Kavgadan bıktık artık hakaretlerden bıktık artık. Milletimiz bunları bir kenara yazıyor. Kavga istemiyor bu insanlar huzur istiyor.

-Devlet kinle değil adaletle yönetilir. 

-Belediye başkanlarımıza her türlü iftirayı rahatlıkla atabiliyorlar. 

-Bu toprakların ruhunda huzur var adalet var.

Erdoğan'a: İftira atıyor

-İBB'de terörist varmış Varsa git yakala kardeşim işi iftira atmak.

-İstanbul'un rantını size yedirmeyeceğiz. O kadar yediler ki doymadılar. 

-Bunların temel görevi kul hakkı yemek.

-Yapılmamış binaya yapılmış gibi para vermişler. Ve bu adam gidip bakan oluyor. Ne oldu bu dosya. Neden savcılar üzerine gitmiyor. 35 yolsuzluk dosyası, neden araştırmıyorsun kardeşim. O dosyalar kapanmayacak. 

Feriştahınız gelse...

-Sizin feriştahınız gelse bizim bir belediye başkanının tırnağı etmez.

-Saray'daki zat yeri geldi marketler yaptı yeri geldi çiftçiler yaptı. Kardeşim bu ülkeyi yöneten sen değil misin. Dış güçler varsa, stokçular varsa senin mücadele etmen gerekmiyor mu?

Önergeye hayır diyen yolsuzluğa ortaktır

-Bu soygunun bütün ayrıntılarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Önerge verdik bugün görüşülecek. AKP'ye MHP'ye oy verenlere sesleniyorum. Bu önergeye kim hayır diyorsa bu yolsuzluğa ortaktır.

-128 milyar doları nasıl unutmadıysak bu yolsuzlukları da unutmayacağız.

Kim yaptı bu fahiş fiyatları

-Anlattıkları masallara inanmadık. Yeni bir şey söylemeye kalktı: Fahiş fiyatlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Kim yaptı bu fiyatları. O zaman fiyatların fahiş olmasını kim sağladı, Milletin önüne kim koydu.

-Elektiriğe zam yaptılar. 4 kişilik aile yüzde 127  zamla ödeyecek bunu. Bu zammı yapan kim? Faiz fiyatları ayarlayan mücadele edeceğim deyip yalan söyleyen de Erdoğan.

Zam yapılmayan bir şey  kaldı mı

-Elektrik şirketleriyle mi mücadele edeceksin et ozaman. Doğal gaza zam gelirse onlarla et o zaman. Zam yapmadığın bir şey açıkladı. Ben söyleyeyim. Havaya zam yok. Oradan kurtarıyoruz.

-Fakir fukara zamlı ürünleri nasıl alacak. Bu fahiş fiyatları milletin önüne koyan apartman görevlisi mi? Saray'da oturan zat. Fahiş fiyatın bir aktörü var onun adı da Erdoğan'dır.

Türkiye bu hale gelmeden önce referandum olmuştu. 'Göreceksiniz faizle, dolarla nasıl uğraşılır' demişti. Nasıl uğraştığını hepimiz gördük. Hepsini batırdı. 

-Ekonominin kitabını yazdım dedi. Zamdan başka bir şey yok o kitapta. 

-Düzeltemiyorsan getir sandığı düzeltecek insanlar var diyoruz.

Torpiliyle 4 yerden maaş alanlar gayet memnun

Hep eleştiriyorsun diyenler. Mutlu olan yok mu. Londra'daki bir avuç tefeci gayet memnun. Ha bir de dolarla iş yapanlar. 180 milyar doların üzerinde bir parayı sadece faiz olarak ödedi. Dolarla ihale alanlar hayatlarından gayet memnun. Torpiliyle 4 yerden maaş alanlar gayet memnun. 

-Senin ortalıkta gezmenden hoşlanmıyorum. Senin milliyetçi diye gezmenden hoşlanmıyorum.

-Bütün liman sürelerini 49 yıla çıkarıyorlar. TBMM bir avuç insanın yolsuzluğuna ortak edemezsin. İhale yap kardeşim. Birileri daha fazla verecek belki. Anayasaya aykırı uygulama yapıyorlar.

-Burayı Bahçeli iyi dinlesin. Katarlara vermediğini yer kalmadı. Memleketi Katar Katar satarsınız sonra da milliyetçiyim dersiniz. 5'li çete de var bunların içinde. 

-Sayar'da Katar aşkı malum. Herhalde bir dolar bağlantısı var aralarında 

-Katarlar olunca ağızlarına bant çektiler. Katarlılar bunların çok sırrını biliyor. Katar aşkının topluma maliyeti nedir, tartışılması lazım. Dünya ticaretinin yüzde 80'i deniz ticaretiyle yapılır. Uyuşturucular buralardan geliyor. Hepsini Katar'a verdin. 

Devleti soymayı amaç edinmişler.Kene gibi milletin sırtına yapışmışlar. Titanic diye bir gemi vardı. Fakirlerin olduğu odanın kapısını kitlemişlerdi. Onlar da bunu yapıp gitmek istiyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz.

Faizler gerçekten düştü mü?

-Faizler gerçekten düştü mü? MB politika faizi düştü, doğru. Devletin borçlanma faizi yüzde 17'den 25' e çıktı. Faiz ödüyorsun hani karşıydın. Tüketici faizlerini yüzde 26'a çıktı. Vatandaş faizler düştü sanıyor. Faizler düşüreceğiz nas var deyip, dini alet edip arka kapıdan tefecilere hizmet ediyorlar.

Yatacak yerin yok

-Tefecilere en fazla hizmet eden zat Erdoğan'dır.

-Ankara'da dayısı olmayanlar için MEB'e, TÜİK'e gittim. Bana eşkiya dedi. Ankara'da dedeniz, dayınız var üzülmeyin. Fitil fitil burunlarından getireceğiz.

-Buradan evlatlarımıza bunu yapanlara seslenmek istiyorum. Yatacak yerin yok... Sen var ya... Neyse...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar