Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beşli çeteye ''Dekontları saklayın'' mesajı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beşli çeteye ''Dekontları saklayın'' mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birçok televizyon kanalında ortak yayın ile gerçekleştirilen 'Türkiye Tek Yürek' bağış kampanyasına katılan bazı şirketler hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin neden olduğu yıkımın yaralarını sarmak ve bölgedeki depremzedelere yardım etmek maksadıyla düzenlenen "Türkiye Tek Yürek" bağış kampanyası birçok televizyon ve radyo kanalında ortak yayın ile hayata geçirildi. Gece boyunca yaklaşık 130 milyar TL bağış toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, geceye katılarak bağış yapan ve kamuoyunda ''Beşli çete'' olarak bilinen Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grupları hakkında bir paylaşım yaptı.

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz telefonla katıldığı yayında önceden sözünü verdiği 500 milyon lira ile birlikte 3 milyar lira bağışlayacağını açıklarken, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 100 milyon TL bağışladığını duyurdu. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu da, 950 milyon TL bağışladı.

Türk siyasi literatüründe ''Beşli çete'' olarak anılan şirketlerin yayına katılarak yaptığı bağışların ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı şirketlere tepki göstererek, "Kepçeyle alıp, kaşıkla bağışladılar" şeklinde paylaşım yaptı. Bağışların ardından muhalefet partilerinin milletvekilleri tarafından sosyal medyada, söz konusu 5 şirketin, bütün dünya üzerinde devletten en fazla ihale alan 10 şirket arasında olduğu ve AKP iktidarı boyunca hazine garantili projelerle milyar dolarlar kazandığı paylaşıldı. 

"DEKONTLARI MUTLAKA SAKLAYIN"

Yapılan bu bağışlar hakkında Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili Beşli Çeteler, Bu akşamki bağış performansınız gözlerimi yaşarttı. Dekontları mutlaka saklayın; onları 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim." ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ali Babacan ve birçok siyasi parti lideri de bağış yayınına katılarak maaşlarını depremzedeler için bağışladı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar