Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni futbol takımı belli oldu

Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni futbol takımı belli oldu
Ünlü sunucu, yapımcı ve kanal sahibi Acun Ilıcalı, Championship ekibi Hull City'i satın almasının ardından spor medyasında çok konuşulmuştu. Ilıcalı, şimdi de pilot takım kurma hedefiyle İrlanda ekibi Dundalk'ı satın almaya hazırlanıyor.

Türkiye''de yıllardır reyting rekorları kıran yapımların yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Acun Ilıcalı, medyadan elde ettiği gelirin bir kısmını farklı sektörlere yönlendirmiş durumda. Futbol tutkusu herkes tarafından bilinen ünlü televizyoncu, geçtiğimiz yıllarda Championship ekibi Hull City''yi satın almıştı. 

Henüz ilk sezonunda sürpriz bir performans ile play-off hattından birkaç puan uzakta yer alan ekibe Türkiye''den çok sayıda transfer yapan Acun Ilıcalı, şimdi de yeni oyuncuların gelişimini hızlandırmak hedefiyle bir pilot takım almaya hazırlanıyor.

Ilıcalı''nın hedefi, hem sahibi olduğu Hull City''e oldukça yakın olan, hem de genç oyuncuların gelişimi için ideal bir yapıya sahip İrlanda ekibi Dundalk''ı satın almak. Satın alma işlemi gerçekleşirse Dundalk''ın 11 yıldaki beşinci farklı sahibi Acun Ilıcalı olacak. Dundalk kulübü futbolcularının Transfermarkt''taki toplam piyasa değeri 2 milyon Euro.

HEDEF PREMİER LEAGUE

Her fırsatta hayalinin bir Premier League takımının sahibi olmak olduğunu ifade eden Ilıcalı, Hull City''deki planlarını da bu doğrultuda atıyor. Dünyanın en iyi ligi olarka gösterilen Premier League''in yayın gelirleri ise adeta dudak uçaklatacak seviyede. Öyle ki, Premier League''de yer alan yayın havuzundan en az gelir alan kulüp bile Türkiye Süper Ligi''ndeki bütün takımlara ödenen rakamdan daha yüksek bir parayı kasasına koyuyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar