Kaynağım sağlam dedi: Cumhuriyetin 100. yılına özel KHK'lılar dahil genel af geliyor

Kaynağım sağlam dedi: Cumhuriyetin 100. yılına özel KHK'lılar dahil genel af geliyor
HDP eski Milletvekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, KHK'lılarla ilgili bir iddiada bulundu. KHK ile ilgili genel affın geleceğini açıklarken Doğan, iddialarını ise kaynağının sağlam olduğuna dayandırdı.

Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili bir açıklama yaptı.

“AK PARTİ HÜKUMETİ BUNU SİYASİ BİR SEÇİM ÖNCESİ SİYASİ BİR RANTA DÖNÜŞTÜRME ÇABASI İÇERİSİNDE”

TRT spikeri Sırrı Er’in sorularını yanıtlayan Doğan, KHK'lılar genel af kapsamına alınacak dedi ve şu ifadelere yer verdi:

2023 yeni bir cumhuriyetin yeni bir yüzyıla girdiği bir tarih son derece önemli bir tarih ve psikolojik bir tarih genel afta toplumsal bir ihtiyaç olarak karşımızda duruyor. Siyaset kurumları biraz endişeli yaklaşıyorlar çünkü AK Parti hükumeti bunu siyasi bir seçim öncesi siyasi bir ranta dönüştürme çabası içerisinde olduğunu düşünerek bu kaygıyla yaklaşıyorlar.

“HERKESİ KAPSAYACAK BİR GENEL AF”

KHK'lılar olsun, siyasi düşünce tutuklu hükümler hepsini kapsayacak bir genel af. Bu meselelerin çözümünde önemli bir hukuki bir süreç olarak değerlendirmemiz gerekiyor.

“KAYNAKLARIM ÇOK CİDDİ”

Kaynaklarım çok ciddi kaynaklar. Bunun doğru olduğunu ben de kanaat getirmesem doğru olduğuna kamuoyuyla paylaşmazdım. Niye paylaştım? Arkadaşlarla görüştüğümüzde de bu konuyu gündeme getiriyorum. Son toplantılarında biz umudumuzu yitirmemeliyiz zaten. Bu ülkede eşit yurttaşlıkta ifadesini bulacak bir toplum sözleşmesiyle son verebiliriz. Esas olan demokratik bir cumhuriyeti inşa etmektir.

Sırrı Er, röportajı sosyal medya hesabından yayınladı. Er’in söz konusu paylaşımı şu şekilde:

sirri-er.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar