Kaymakam, hutbe okumasını beğenmediği imamı darp etti! Bakın kendisini nasıl savundu

Kaymakam, hutbe okumasını beğenmediği imamı darp etti! Bakın kendisini nasıl savundu
Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller’in Cuma namazı için gittiği camide hutbe okumasını beğenmediği imamı darp ettiği öne sürüldü. Olaya ilişkin Diyarbakır Valiliği soruşturma başlattığı da öğrenildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller, cuma namazını kılmak üzere gittiği Bahçelievler Camii'nde yaşanan olayla gündeme geldi. İddialara göre, cami imamı M.K. hutbe okurken sehven bir atlayış yapınca, Kaymakam Akeller bu duruma tepki gösterdi. Namazın ardından Akeller, imam M.K'yi mikrofonla darbetti.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, darp sonucu alınan raporun ardından imam M.K, Kaymakam Akeller hakkında şikayette bulundu. Ancak, Akeller'in korumalarını göndererek imamı darp ettiği mikrofonu aldırdığı ve şikayeti engellemeye çalıştığı iddia edildi.

Mil Diyanet-Sen sendikası olaya tepki gösterdi. Sendikanın açıklamasında, Kaymakam Akeller'in cuma namazı sonrasında cami imamını ağır küfürlerle mikrofon sapıyla darp ettiği belirtildi.

Sendika açıklamasında, "Diyarbakır Kulp Kaymakamı cuma namazı sonrası imam odasına girmiş ve din görevlimize ağır küfür ederek mikrofon sapıyla imamı darp etmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: “Hocamıza ‘Sen terörist misin? şeklinde ithamda bulunuyor. Hocamız Kaymakam beye ‘Kaymakam bey benim babam geçici köy korucusu abim de polis, lütfen yapmayın’ diyor. Bunun üzerine Kaymakam bey imamı mikrofon sapıyla darp ediyor.”

Olay sonrasında imamın hastaneye giderek darp raporu aldığı ifade edilen açıklamada, benzer bir olayın yaşandığı Genç ve Çınar kaymakamlıklarının ardından Kulp ilçesinde yaşanan bu olayın üzüntü verici olduğu vurgulandı.

hutbeyi-begenmeyen-kaymakam-imami-darp-etti-1.jpg

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Geçtiğimiz yıl Antep Vali Yardımcılığı'ndan Diyarbakır Kulp Kaymakamlığı'na atanan Burak Akeller hakkında Diyarbakır Valiliği soruşturma başlattı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve İlçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin; Adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

DİYARBAKIR BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Barosu da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Kamu gücünden kaynaklı nüfuzun kötüye kullanımı örneği olan bu hadiseyi kınıyoruz. Darp edilen İmamızla iletişim halinde olduğumuzu ve hukuki süreci büyük bir titizlikle takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

KAYMAKAM AKELLER'DEN İLK AÇIKLAMA

Kaymakam Akeller, İmam M.K.'yı darp etmediğini, kendisini uyardığını belirterek, açıklama yaptı. Akeller açıklamasında, "Bugün Kuba Camii'ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba kızıp 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darbetmedim" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar