Mineral ve vitamin deposu! Faydaları say say bitmez

Mineral ve vitamin deposu! Faydaları say say bitmez
İlaçlar ve bazı maddeler dışında, doğrudan kana karışan bir besin maddesi daha var, o da pekmez. Pekmez içeriğindeki B1, B2, B3 vitaminleri ile demir, kalsiyum gibi birçok mineralle sahip.

Pekmez, Anadolu'nun binlerce yıllık geleneği olan doğal bir şuruptur. Şeker ve diğer katkı maddeleri kullanılmadan üretilen pekmez, genellikle şeker bakımından zengin meyve sularının kaynatılması ve konsantre edilmesiyle yapılır. Üzüm ve kuru üzüm başta olmak üzere, keçiboynuzu, elma, dut, kayısı, erik, karpuz, incir, ve şeker pancarı gibi birçok malzemeden üretilebilen pekmez, yüksek şeker içeriğinin yanı sıra kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içinde barındırır.

vucuda-girdigi-an-kana-karisan-tek-besin-b1b2b3-ve-demir-zengini-8c9edb.jpg

VİTAMİN DEPOSU

İçeriğindeki zengin besin öğeleri ile öne çıkan pekmez, adeta vitamin deposu. Özellikle bir yemek kaşığı pekmez, yaklaşık 1 mg demir ve 40 mg kalsiyum içerdiğini biliyor muydunuz?

vucuda-girdigi-an-kana-karisan-tek-besin-b1b2b3-ve-demir-zengini-833690.jpg

PEKMEZİN FAYDALARI NELERDİR

Pekmez içeriğindeki kolay emilen demir sayesinde kan yapımını arttırır. Öte yandan doğal bir şurup özelliği olan pekmez kansızlığa da iyi gelir.

Pekmezin kemik gelişimini desteklediğini biliyor muydunuz? Ayrıca pekmez bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı ise koruma sağlar. Öte yandan pekmez tansiyonu düzenler, cilt sağlığını destekler.

Egzama, sedef, akne gibi cilt sorunlarının tedavisinde yardımcı olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar