10 bin lira ile geçinmeye çalışan emeklinin maaşı bazı masaların sadece meze parası...

10 bin lira ile geçinmeye çalışan emeklinin maaşı bazı masaların sadece meze parası...
En düşük emekli maaşının 10 bin lira verilmesine karar verildiği bu günlerde, bir restoranda müşterilere gelen adisyon sosyal medyada gündem oldu.

Gülsüm Alpkıray / Günboyu

Türkiye'de artan enflasyon ve ekonomideki dalgalanmalarla birlikte restoranların kapısından geçilmez oldu. Asgari ücretliye yapılan yüzde 49 zam ve emekliye yapılan 42.6’lık zam ile geçinemeyen vatandaşlar, pazarlarda, marketlerde ve restorantlarda yapılan fahiş zamlarla mücadele ediyor. Türk Lirası’nın her geçen gün değer kaybetmesi, vatandaşı ekonomik anlamdan büyük bir dar boğaza sokarken, dışarıda herhangi bir mekanda yemek yemek bile lüks hale geldi.

Çoğu vatandaş, aldığı emekli maaşı ve asgari ücretle ay sonunu getirmekte zorlanırken, çoğu vatandaş ise bir aylık emekli maaşını bir kere de yemek masrafı olarak gözden çıkarabiliyor. Bu anlamda, artan enflasyonun hayata yansımasını gösteren bir adisyon, bir kullanıcı tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

BİR EMEKLİ MAAŞINI TEK SEFERDE BIRAKTILAR

İstanbul Beyoğlu’nda lüks olmayan hatta gayet ortalama bir pahalılığa sahip olması gereken bir mekana ait adisyondaki hesap dikkat çekti. 15 Ocak tarihinde bir akşam yemeğine ait olan adisyonun bir emekli maaşına eş değer olması sosyal medyada tartışma yarattı. Zeytin tabağının 250 lira, Spagetti’nin 750 lira ve 1 adet kolanın 100 lira olduğu mekana 10 bin lira hesap ödenmesi tepki çekti.

b11e3b40-5cea-4e0e-bf22-04379325e1dc.jpeg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar