Katar'dan İsrail ve Hamas arasındaki rehine krizi ile ilgili açıklama: Ortalık karışmıştı!

Katar'dan İsrail ve Hamas arasındaki rehine krizi ile ilgili açıklama: Ortalık karışmıştı!
Katar'dan İsrail ve Hamas arasındaki rehine krizi ile ilgili açıklama: Ortalık karışmıştı!

NELER OLMUŞTU?

İsrail ordu sözcülerinden Olivier Rafowicz, Fransa'nın BFMTV kanalına yaptığı açıklamada, Hamas'ın 39 Filistinli tutukluya karşı bugün 13 İsrailli rehineyi serbest bırakacağını söylemişti.

Kassam Tugayları ise Tel Aviv yönetimi yardım kamyonlarının Gazze'nin kuzeyine girmesine izin verene kadar rehine takasını ertelemeye karar verdiklerini duyurmuştu.

KATAR'DAN REHİNE KRİZİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

Açıklamada, "İsrail, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'nin kuzeyine insani yardımların girişiyle ilgili mutabakata uyana kadar esirlerin serbest bırakılmasını erteledik" ifadelerine yer verildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Mutabakatın uygulanmasının önündeki engeller ortadan kaldırıldı. Bu gece, 39 Filistinli esire karşılık 13 İsrailli esir serbest kalacak" denildi.

aa-20231122-32994297-32994289-israilin-gazze-seridine-duzenledigi-saldirilar-devam-ediyor.jpg

GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILAR 50. GÜNÜNDE

İsrail güçleri insani aranın devreye girmesinden önce Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesini işgal ettikten 10 gün sonra, hastanenin bazı bölümlerini yıkarak çekildi.

İsrail devlet televizyonu KAN’a göre, Hamas ile İsrail'in uzlaştığı mutabakat kapsamında dün serbest bırakılan 13 İsrailli esir, Gazze Şeridi’nde Uluslararası Kızılhaç Örgütü tarafından Mısırlı yetkililere teslim edildi.

Söz konusu 13 esir, İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) yetkilileriyle buluştu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde serbest bırakılan 13 İsrailli ve 11 Taylandlı esirin serbest bırakılarak Uluslararası Kızılhaç yetkililerine teslim edildiği anları paylaştı.

Öte yandan Gazze'de "çatışmalara insani ara verilmesi mutabakatının" başlamasıyla Filistinliler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında hayatını kaybeden yakınlarını ziyaret için mezarlıklara akın etti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de Hamas'a bağlı "El-Aksa" televizyonunda yayımlanan video kaydında, "İsrail uyduğu sürece" direniş güçlerinin de çatışmalara insani ara verilmesini öngören uzlaşmaya uyacağını belirtti.

Kassam Tugayları'nın elinde bulunan İsrailli esirlerden bir kısmının Mısır'a nakledildiği ve İsrail'e verilmek üzere Uluslararası Kızılhaç Komitesine teslim edildiği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar