Meteoroloji uyarıyor! Tedbirli olun

Meteoroloji uyarıyor! Tedbirli olun
Meteoroloji uzmanları uyardı yarın beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 39 kent sarı alarmda. Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İşte 17 Kasım güncel hava durumu raporu...

LODOS FIRTINA ŞEKLİNDE ESECEK! 39 KENTE SARI KODLU UYARI!

Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz''in iç kesimleri, Doğu Anadolu( Malatya dışında) ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çankırı çevrelerinin yağmur ve Sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı görülüyor.

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara''nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul''un batısı) yer yer kuvvetli olması gözleniyor.

Sıcaklıkların Marmara ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara''nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul''un batısı) yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

UZMANLAR KUVVETLİ RÜZGAR UYARISINDA BULUNDU

Meteoroloji beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 39 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu''nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz''in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege''de zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

Meteoroloji Danışmanı Prof.Dr. Orhan Şen, "Bugün Türkiye''de lodos hakim. Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi tehlikesi var. Marmara ve Ege''de lodos zaman zaman Fırtına şeklinde esecek. Akşam hızını kaybedecek" uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Şen, "Bugün ve önümüzdeki 2-3 gün Lodos etkisiyle sıcaklıklar 3-4 C artacak. İstanbul''da bugün 20 derece hafta sonu 23 dereceye çıkar. Bugün akşam yağmur kuvvetlenir. Rüzgar gündüz Fırtına şeklinde. Aracınızı çatı altlarına ağaç diplerine park etmeyin tabii ki sizde buralarda bulunmayın" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar