Karın ağrısının nedenleri nedir? Ne iyi gelir?

Karın ağrısının nedenleri nedir? Ne iyi gelir?
Karın ağrısı öyle bir problem ki hem oluşma nedenleri çok fazla hem de hepimizin başına her an gelebilecek kadar yaygın. Tam da bu yüzden bugün size karın ağrısı neden olur, karın ağrısına ne iyi gelir?

Karın ağrısının o kadar çok ve o kadar farklı sebebi var ki sorunu doğru tespit etmek bu problemle baş edebilmenin en önemli aşamalarından biri. Bu nedenle eğer karın ağrısı sorunuyla çok sık karşılaşıyor ve sebebini bir türlü keşfedemiyorsanız mutlaka doktorunuzdan bu konuda yardım almalısınız.

KARIN AĞRISI NEDENLERİ

Fazla yağlı, baharatlı yiyeceklerin aşırı miktarda tüketimi

Yukarıdaki sebebe bağlı oluşan hazımsızlık

Reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıkları

Gıda zehirlenmesi

Şiddetli mide bulantısı

Laktoz intoleransı

Şiddetli grip hali ya da zatürre

Şiddetli menstruel ağrı

İdrar yolu enfeksiyonları

Bağırsakların sağlıklı çalışmaması (kabız ya da ishal olma gibi problemler)

Yumurtalıklarda yaşanan sorunlar (kist oluşumu gibi)

Safra kesesinde oluşan taşlar

Apandisit rahatsızlıkları (iltihaplanma gibi)

Karaciğer rahatsızlıkları

ağrılarınızı hafifletecek besinler ise şöyle:

Muz

Eğer sindirim problemleri nedeniyle hazımsızlık yaşıyor ve bu nedenle karın ağrıları ile sık sık baş etmek zorunda kalıyorsanız beslenme düzeninizin içine daha fazla muzu dahil ederek bundan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Besin lifi açısından oldukça zengin olan muz, bağırsak hareketlerinizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

Elma püresi

Elmayı doğrudan ısırarak yemek yerine püre haline getirerek yemeniz ise karın ağrısı sorunu yaşadığınız bu süre içinde midenizi çok yormamanızı sağlayacak, kolay sindirilebilir olmasıyla midenizi bir kez daha rahatlatacaktır.

Zencefil çayı

Karın ağrılarınız kaslarınızın kasılması nedeniyle oluştuysa antioksidan etkisi kuvvetli zencefil çayı ile kaslarınızın gevşemesine yardımcı olacaktır.

Nane

Doğal bir ağrı kesici olarak da bilinen naneyi dilerseniz salatanızın içine taze taze ilave ederek tüketebilir dilerseniz çayını demleyip içebilirsiniz. 

Yoğurt

Yoğurt, içindeki birçok yararlı madde sayesinde bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar. Aynı zamanda midenin de rahatlamasını sağlıyor. Bu da sindirim ve boşaltım problemleriyle oluşan karın ağrılarından kurtulmanızı sağlıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar