Karabük İl Sağlık Müdürlüğünden iddialar hakkında açıklama

Karabük İl Sağlık Müdürlüğünden iddialar hakkında açıklama
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında dolaşan ve kentte HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Müdürlük tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin HIV ve HPV belirtileriyle hastanelere başvurduğu yönündeki iddiaların yayıldığına dikkat çekildi. Ancak bu iddiaların doğru olmadığı ve herhangi bir artışın yaşanmadığı vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük'te de sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli olarak kayıt altına alındığı belirtildi. HIV ve HPV vakalarında herhangi bir anlamlı değişiklik olmadığına dikkat çekilirken, son günlerde bu konuda herhangi bir başvurunun da olmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, sağlık sistemlerinin kayıtsız girişlere izin vermediği ve sağlık çalışanlarını zan altında bırakan iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Kamuoyuna yapılan bu açıklama ile Karabük'ün sağlık durumunun güvence altında olduğu ve vatandaşların sağlık hizmetlerine güvenle başvurabileceği ifade edildi.

gjtukeox0aeyswb.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar