İYİ Parti'nin reddedilen projesini AKP kendi projesi gibi hayata geçirdi

İYİ Parti'nin reddedilen projesini AKP kendi projesi gibi hayata geçirdi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat itibariyle yemek desteği verilecek öğrenci sayısının 5 milyona çıkarılacağını açıkladı. 2021 yılında Meclis'e bu teklifi yaparak Rüzgar Gülü projesini götüren ancak AKP ve MHP oylarıyla teklifi reddedilen İYİ Parti'den ise AKP'ye yönelik tepki geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile halihazırda 1.8 milyon öğrenciye sunulan ücretsiz yemek girişiminin 5 milyonun üzerine çıkarılacağını duyurmuştu. Yapılan açıklaman ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile "Rüzgârgülü Projemizi reddedenleri, bizi geç de olsa anladığı için tebrik ediyorum. Madem böyle bir adım attınız; İlkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklarımıza da bu imkânı sağlayın! Devletimizin bunu yapacak gücü var. Yeter ki tercihiniz yandaştan değil, milletimizden yana olsun!" ifadelerini kullanmıştı.

6 Şubat''a haftalar kala bu kez Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "1,8 milyon öğrenciye ücretsiz olarak verdiğimiz yemek uygulamasını çok yakında 5 milyon öğrenciye çıkarıyoruz. İnşallah 6 Şubat itibarıyla okul öncesi eğitimde yer alan tüm yavrularımıza yemek desteğinde bulunacak, böylece ailelerimizin omuzlarından bir yükü daha almış olacağız." dedi. 

Erdoğan''ın paylaşımına İYİ Parti''den tepki gecikmedi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, hayata geçirilen projenin daha kapsamlısının 2021 tarihinde İYİ Parti tarafından hazırlandığını ve projeye ''Rüzgar Gülü'' adının verildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"İlk kez 2021’de Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener tarafından açıklanan, öğrencilerimize ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği dağıtma projemiz, ülke sathında büyük ilgi ve destek gördü. Sonrasında Antalya – Demre Belediyesi’nden başlattığımız pilot uygulama, siyasi iktidar tarafından gerekçesiz iptal edilerek engellendi. Her şeye rağmen bu projemizi gündemde tutmaya ve iktidara çağrı yapmaya devam ettik. 

"BİZDEN PROJE ALMAYA DEVAM ETSİNLER"

Ve şimdi seçime giderken okul öncesi öğrencilere yemek dağıtılacağı açıklandı. Öncelikle “1.8 milyon öğrenciye yemek verdik” ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü zaten taşımalı eğitimdeki 1 milyon 248 bin ve yatılı okullarda 400 bin olmak üzere, toplam 1 milyon 648 bin öğrenciye yemek verilmek zorundaydı. 
Elbette evlatlarımızın faydasına olan adımlara vesile olmaktan memnuniyet duyuyoruz! Varsın bizden proje almaya devam etsinler….
Ancak buradan bir kez daha ilan ediyoruz ki; bu yetmez! İYİ Parti iktidarında tüm öğrencilerimize ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeğini birlikte biz sunacağız. 
Onlar her şeyin en iyisini hak ediyor"

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da Erdoğan''ın paylaşımına Twitter üzerinden verdiği cevapta, "“MİLLETE BAŞBAKAN YAKIŞIR” derken işte tam da bunu kastediyorduk. Çocuklarımızın gelişimi ve beslenmesi için “Rüzgar Gülü” projesini miri maldır alın kullanın diyerek her fırsatta dile getiren Meral Akşener sayesinde. İktidar yine Meral Akşener ve İYİ Parti''nin izinde" ifadelerini kullandı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar