İYİ Parti’den istifa etmişti: O milletvekili bugün CHP’ye katılıyor

İYİ Parti’den istifa etmişti: O milletvekili bugün CHP’ye katılıyor
İYİ Parti’den istifa eden bir milletvekilinin bugün yapılacak grup toplantısında CHP’ye katılacağı iddia edildi.

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılacağına dair iddialar ortaya atıldı.

gl4ifbpxoaemj1c.jpeg

Bugün yapılması planlanan CHP Grup Toplantısı'nda, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun rozetinin Genel Başkan Özgür Özel tarafından takılacağı da öne sürüldü.

Yanıkömeroğlu ve CHP'ye geçmesi halinde, CHP'nin Meclis’teki sandalye sayısı 126'ya çıkacak.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu geçtiğimiz Aralık ayında, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Yanıkömeroğlu, açıklamasında şunları kaydetti;

Kurucular Kurulu üyesi olduğum İyi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim. “

ayse-b0f8-cover-jpg.webp

AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU KİMDİR?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 1966 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Mühendislik eğitimini tamamlayarak sektöre adım atan Yanıkömeroğlu, başarılı kariyerinde altyapı, üstyapı ve raylı sistemler gibi önemli projelerde üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulundu.

İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyeleri arasında yer alan Yanıkömeroğlu, 2018 yılında gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kongre'de İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi olarak seçildi. Aynı yıl içerisinde Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilerek kadınların siyasete katılımı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve işitme engellilerin sosyal hayata katılımı gibi alanlarda önemli çalışmalar yürüttü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar