AKP'nin ağır toplarından Cemil Çiçek sinyali verdi! Seçim yenilgisi sonrası gereği yapılacak

AKP'nin ağır toplarından Cemil Çiçek sinyali verdi! Seçim yenilgisi sonrası gereği yapılacak
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yenilgiyi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken AKP'nin ikinci parti konumuna düşmesini eleştirdi.

Çiçek, "Partinin MR’ı çekiliyor. Nerede kireçlenme var? Organ zaafı var veya yok. Bu birinci ayağıdır. Ondan sonra da gereğinin yapılması lazım" dedi.

Sözcü’den Aytunç Erkin'e konuşan Çiçek, seçim sonuçlarının ardından her iki tarafın da özeleştiri yapması gerektiğini vurguladı. AKP'nin seçim sonuçlarını analiz etmek için kapsamlı bir araştırma içinde olduğunu belirten Çiçek, siyasi partilerin doğru olduğunu kabul ettikleri politikaları uygulamak için var olduklarını ifade etti.

Çiçek, "Değilse fikir kulübüdür. Bundan sonra yine seçim olacak. Akademik faaliyet gibi tespitler olursa sonuç alamazsınız" diyerek, siyasi partilerin sadece fikir üretmekle kalmayıp, halkın beklentilerine yanıt vermekle yükümlü olduklarını belirtti.

“GEREĞİNİ YAPMAK ŞART””

Seçim yenilginin sebebini neye bağladığı sorulan Çiçek, “Araştırmalarla ortaya çıkar. Tek bir neden olmaz. Her bölgeye her il, ilçeye göre değişir nedenler. Orta Anadolu’daki bir seçim kaybında birinci etken başkadır, Ege’de etken başkadır. Ayrı ayrı bakmak gerekiyor. Çevremizdeki beş on kişiye bakarak olmaz. Bunu 1989’da Anavatan Partisi yapmadı o zaman. Bir genel değerlendirmeye bakıldı ve sonuca varıldı. Genel değerlendirme her yerde geçerliyse kazanılan yerleri nasıl kazandık? Bundan dolayı daha ayrıntılı bir çalışma lazım. Bunu yaparken de olanı olduğu gibi kabul etmek şart. Tarih dediğimiz gönlümüzden geçen değil, olanı olduğu gibi kabul etmektir. Gerçek neyse o! Gereğini yapmak şart. Yapmayacaksınız... Dostum, siyasi partiler fikir kulübü değil, akademik faaliyet yapmıyor. Siyasi partiler doğru olduğunu kabul ettiğinizin gereğini yapmak için kurulmuştur. Değilse fikir kulübüdür. Bundan sonra yine seçim olacak. Akademik faaliyet gibi tespitler olursa sonuç alamazsınız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar