İYİ Parti'den İmamoğlu ve Yavaş iddialarına yalanlama

İYİ Parti'den İmamoğlu ve Yavaş iddialarına yalanlama
İYİ Parti Sözücü Kürşad Zorlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında bir görüşme yapılacağına yönelik basında çıkan iddiaları yalanladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP''li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş''ın İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya geleceği iddialarına ilişkin yanıt verdi. Zorlu söz konusu açıklamasında, "İmamoğlu ve Yavaş ile görüşme iddialarını basından duyduk. Görüşme iddiaları gerçek değil" ifadelerini kullandı. 

Zorlu''nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"İlk olarak; şu an Ankara''da bulunduğunu öğrendiğimiz kıymetli belediye başkanlarının, 10 belediye başkanının Sayın Genel Başkanımızı ziyaret edeceği, ardından da birkaç saatlik bir dilim içerisinde Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş''ın Genel Başkanımızı ziyaretlerinin söz konusu olduğu yönünde kamuoyuna bir bilgi ve haber geçildi. Tabii biz şeffaf sorumluluk anlayışımız gereği her konuda olduğu gibi bu konuda da açık ve netiz. Şunun altını çizmek isterim ki ne bizim böyle bir talebimiz olmuştur ne de kıymetli belediye başkanlarının bizden bir talebi olmuştur. Dolayısıyla şu anda kamuoyunda dolaşan bu bilgilerin hiçbirisi, yani 10 belediye başkanı da dahil olmak üzere, değerli 2 belediye başkanının bu konudaki ziyaretleriyle ilgili bilgiler ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır. "

İstişareye önem veren bir siyasi parti olduklarını belirten Zorlu, "Tabii memleketimizi, milletimizi ilgilendiren çok önemli bir konu. Sorumluluğumuzun da gerçekten farkındayız. Genel başkanımız bundan sonra sık sık değerli milletvekillerimizle ve Başkanlık Divanımızla bir araya gelecek. Bugün de yine bu gelişmeler doğrultusunda bir görüş alış verişi yapmaktayız." dedi.

Zorlu, şu anda toplantı devam ettiği için içeriğine yönelik bir şey söylemeyeceğini ifade etti.



CHP YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

 Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu''nun Meral Akşener''i ziyaret iddiasına ilişkin yazılı açıklama yapmıştı.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener''i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede “iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini” iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar