İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok: Yılların savcısı olarak söylüyorum alçakça bir soruşturmaydı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok: Yılların savcısı olarak söylüyorum alçakça bir soruşturmaydı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında, 2016’da ‘FETÖ’ suçlamasıyla başlatılan soruşturmada karar çıktı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, konuya ilişkin ‘Yılların savcısı olarak söylüyorum, alçakça bir soruşturmaydı’ dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İYİ Parti Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında başlattığı FETÖ soruşturmasında, 7 yıl sonra takipsizlik kararı verildi.

İYİ Parti lideri Akşener soruşturmayla ilgili 2019 yılında “Hakkımda yapılan soruşturmanın, ‘At izi mi, it izi mi?’ olduğunun tespiti, sürecin sorumlularının belirlenmesi ve FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için soruşturma üzerindeki gizlilik kararının ivedi olarak kaldırılmasını ve ifademe başvurulmasını talep ediyorum” demişti.

10Haber’den Caner Taşpınar’ın haberine göre, Akşener hakkında 7 yıl sonra gelen FETÖ soruşturmasındaki ‘takipsizlik’ kararını İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, değerlendirdi.

Askeri hakim ve savcılık yapan emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, İYİ Parti Lideri Akşener hakkındaki soruşturmayı eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un soruşturmasına benzetti.

Üçok şunları söyledi: "İlker Başbuğ’la ilgili bir PKK’lının bulunan bir nottan hareketle soruşturma başlatılmıştı. Ve bu soruşturmada da PKK’nın en önde gelen liderlerinden Şemdin Sakık’ın ifadesiyle hakkında davalar açılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Genelkurmay Başkanı’na sözde Ergenekon terör örgütünün yöneticisi sıfatıyla hakkında dava açılmıştı ve İlker Başbuğ hapislerde yatmıştı. Meral Hanımla ilgili olan bu soruşturmanın başlangıcı da tıpkı İlker Başbuğ’da olduğu gibi… Yine bir PKK’lının üzerinde bir mektup bulunuyor. Mektupta Meral Hanımın FETÖ ile ilişkili olduğu iddiası yer alıyor. Ve buradan yola çıkılarak Meral Hanım hakkında soruşturma açıldı. Bu soruşturma adeta Demokles’in kılıcı gibi yaklaşık 7 yıldır Meral Hanımın tepesindeydi. Kendisi neredeyse her ay, avukatı aracılığıyla ‘ben buradayım, ifademi alın, suçlamaları bana söyleyin’ demesine karşın kendisi bugüne kadar ifade vermeye çağrılmadı.”

Yılların savcısı olarak söylüyorum, böylesine alçakça bir soruşturmaya, bu kadar uzun süre tehdit oluşturulmaya çalışılan bir soruşturmaya ben tanık olmadım” diyen Üçok sözlerini şöyle tamamladı: “Bu işlemin hukukla ve savcılıkla ilgisi yok. Bu tamamiyle siyaseten açılmış ve Genel Başkan’ın üzerinde baskı unsuru oluşturmak amacıyla 7 yıl boyunca sonuçlandırılmamış bir soruşturma ve bunun ne ahlaki ne hukuki ne de siyasi ahlaka uyan bir tarafı yoktur.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar