Kartlı ödemelerde büyük artış! Kredi Kartı kullanımı patladı

Kartlı ödemelerde büyük artış! Kredi Kartı kullanımı patladı
2022 yılının temmuz ayına kıyasla, Temmuz ayında 1,4 milyar adet kartlı ödeme işlemi gerçekleşerek toplamda 753 milyar TL tutarına ulaştı. Bu dönemde kredi kartı adedi yüzde 19, banka kartı adedi yüzde 14 ve ön ödemeli kart adedi yüzde 24 artış gösterdi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Temmuz ayına ilişkin istatistikleri yayınladı. Buna göre, Temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de kredi kartı sayısı 109,8 milyon, banka kartı sayısı 181,1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 81 milyon adet olarak kaydedildi. 2022 yılının temmuz ayı ile kıyaslandığında, kredi kartı adedinde yüzde 19, banka kartı adedinde yüzde 14 ve ön ödemeli kart adedinde yüzde 24'lük bir artış yaşandı.

Toplam kart sayısı, 371,9 milyon adede yükselerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında artış gösterdi.

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 138 artarak 752,5 milyar TL seviyesine ulaştı.

Bu dönemde kartlı ödemelerin 618,4 milyar TL'si kredi kartlarıyla gerçekleşirken, 122,1 milyar TL'si banka kartlarıyla ve 12 milyar TL'si ön ödemeli kartlarla yapıldı. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde bir önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 149, banka kartlarıyla yapılan ödemelerde yüzde 96, ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde ise yüzde 105 olarak kaydedildi.

Bir yıl öncesine göre yüzde 32 arttı

Temmuz ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla gerçekleştirilen toplam ödeme adedi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 1,4 milyar adete ulaştı.

Kartlı ödemelerin 787 milyon adedi kredi kartlarıyla yapıldı, 516 milyon adedi banka kartlarıyla ve 84 milyon adedi ön ödemeli kartlarla gerçekleştirildi. Kredi kartlarıyla yapılan ödeme adetlerinde geçen yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 34 olarak kaydedilirken, banka kartlarıyla yapılan ödemelerde yüzde 30, ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde ise yüzde 27 olarak gerçekleşti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar