İngiltere’de Sadiq Khan 3. kez başkanlık koltuğuna oturdu!

İngiltere’de Sadiq Khan 3. kez başkanlık koltuğuna oturdu!
Londra'da Perşembe günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçları açıklanmaya devam ediyor. Kesin olmayan sonuçlara göre, başkentte Sadiq Khan üçüncü kez belediye başkanlığına seçildi.

İngiltere ve Galler'deki 107 seçim bölgesinde Perşembe günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçları tamamlandı. 102 seçim bölgesinin sonuçlarının dün açıklanmasının ardından, bugün de İngiltere'nin başkenti Londra'nın belediye başkanının kim olacağı belli oldu. Resmi sonuçlara göre, İşçi Partisi üyesi Sadiq Khan, iki dönemdir yürüttüğü belediye başkanlığına üçüncü kez seçildi.

aw196860-01-1.jpg

Muhafazakarlar, 10 seçim bölgesi ile 400'den fazla meclis üyesi kaybetti. Sadiq Khan seçimin ardından yaptığı açıklamada Londralılara teşekkür ederek, "Sevdiğim şehre hizmet etmek benim için onur ve şu anda onur duymanın da ötesindeyim. Bana duyduğunuz güvenin karşılığını vereceğim. Daha adil, daha güvenli ve daha yeşil bir şehir sunacağım" dedi.

Son birkaç ayın zorlu geçtiğini belirten Khan, sürekli değişen zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Seçim kampanyasının korku siyasetine gerçeklerle karşılık verdiğini ve bölme girişimlerine karşı birleştirme çabalarıyla karşılık verdiğini vurgulayan Khan, "En parlak günlerimiz hala önümüzde" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar