Yüzde 45 zam teklifine karşı işçiler protesto için sokağa çıktı

Yüzde 45 zam teklifine karşı işçiler protesto için sokağa çıktı
İşçiler, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde kendilerine sunulan yüzde 45 zam teklifine karşı tepki göstererek bugün Kocaeli'de protesto amacıyla sokağa çıktı.

Türk-İş'e bağlı Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi'ne üye işçiler, kendilerine sunulan ilk 6 ay için yüzde 45 zam teklifine karşı tepki gösterdi. Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi'nin çağrısıyla toplanan yüzlerce işçi, Gölcük Anıtpark Meydanı'nda ek zam talebiyle sloganlar atarak eylem düzenledi.

GÖLCÜK SOKAKLARINDAYDILAR

“Direne direne kazanacağız”, “Hükümet uyuma işçine sahip çık” gibi sloganların yükseldiği eylemde, Gölcük sokaklarında ıslıklarla yürüyen işçiler, Gölcük Anıtpark Meydanı'nda bir araya geldi. İşçilerin toplandığı meydanda, Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak konuşma yaptı ve şunları dile getirdi:

"ZAMLAR BELİMİZİ BÜKTÜ "

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Enflasyonun önlenemez yükselişi gıda ve yakıta gelen zamlar, gelen ek vergiler iyice belimizi bükmüştür. Bu artık sürdürülebilir bir durum olmaktan çıkmıştır. Bizim şuan devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Milli Savunma Bakanımızdan ve Çalışma Bakanımızdan beklentimiz bir refah payı ve milli savunma sanayi primidir.

"GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ"

Savunma sanayinde yüzde 80' e varan millileşme oranlarında askeri fabrikalarımızın ve tersanelerimizin katkısı göz ardı edilemez. Ancak gelin görün ki ülkemizin güvenliği için çalışan emekçilerimiz maalesef geçim savaşı veriyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gücümüz birliğimizdedir.

"CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAKANLARIMIZA SESLENİYORUZ "

Türk Harb-İş Sendikasının ülke savunmasına hizmet veren işçileri, hak ettiği değeri görmek ve emeğinin karşılığında alacağı ücretle geçinebilmek istiyor. Ailesini daha iyi koşullarda yaşatabilmek, çocuklarına sağlam bir gelecek sağlayarak geleceğe güvenle bakabilmelerini temin edebilmek istiyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Milli Savunma ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımıza sesleniyoruz.

"VERGİ YÜZDE 15’TE SABİTLENSİN"

Arkadaşlarımızın ücret ve diğer özlük haklarının bir an önce gözden geçirilmesini, çalışandan kesilen verginin yüzde 15’te sabitlenerek üstünün kamu işvereni tarafından karşılanmasını, enflasyona yenik düşen ücretlerin yaşanabilir seviyeye yükseltilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar