İşte EYT’ye dair merak edilenler! Çalışırken emekli olunur mu? EYT'den yararlanmak için işten çıkmak gerekli mi?

İşte EYT’ye dair merak edilenler! Çalışırken emekli olunur mu? EYT'den yararlanmak için işten çıkmak gerekli mi?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin açıklanmasının ardından milyonlar adeta rahat bir nefes aldı. EYT düzenlemesinin netlik kazanmasıyla ortaya çıkan detaylar vatandaşların kafalarını karıştırdı. EYT’den yararlanmak isteyen birçok vatandaş “Çalışırken emekli olunur mu? EYT'den yararlanmak için işten çıkmak gerekli mi?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…

EYT'YE DAİR MERAK EDİLENLER! ÇALIŞIRKEN EMEKLİ OLUNUR MU? İŞTEN ÇIKMAK GEREKİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın EYT’yi açıklamasıyla beraber gündemde detaylar yer almaya başladı. EYT''den yararlanmak isteyen ve gerekli prim gününü dolduran çalışanlar ise "Çalışırken emekli olunur mu? EYT''den yararlanmak için işten çıkmak gerekli mi?" soruları arama motorlarında aratılıyor. İşte merak edilenler…

EYT''DEN YARARLANMAK İÇİN İŞTEN ÇIKMAK GEREKLİ Mİ? 

Gerek EYT''den yararlanmak için gerekse de kendi isteğiyle emekli olmak isteyenlerin emeklilik sigortasından yararlanmak isteyen çalışanların iş sözleşmelerini fesh etmeleri yani işten ayrılmaları gerekiyor. 

Emekli olduktan sonra çalışanlar eski iş yerlerine döbildikleri gibi emeklilik için sözlşemlerini fesh etmeleri halinde çalışanlar birikmiş kıdem tazminatlarını alabilecekler.

EYT''LİLER ÇALIŞMAYA DEVAM EDEBİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. İşveren için kredi desteği yapılacak. Her vatandaşımızın emeğine ihtiyacımız var. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için düzenleme getiriyoruz.

Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. EYT ile ilgili düzenlemenin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar