Resmen açıklandı: EYT'ye nasıl başvurulacak? İlk maaşlar ne zaman yatacak?

Resmen açıklandı: EYT'ye nasıl başvurulacak? İlk maaşlar ne zaman yatacak?
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, EYT'lilere ilk maaşların hangi ay ödeneceğini ve EYT'lilerin hangi yol ile başvuru yapacağını açıkladı.

RESMEN AÇIKLANDI: EYT'YE NASIL BAŞVURULACAĞI BELLİ OLDU

Habertürk kanalında yayınlanan Kübra Par''la Açık ve Net programına konuk olan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, EYT hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Zengin, EYT ile ilgili yaptığı açıklamada "EYT henüz Meclis''e gelmedi. Çok yakın bir zamanda Meclis''e gelecek ve biz arkadaşlarımızla bunu çalışacağız. Mustafa Elitaş burada konu ile ilgilenecek. Komisyona gelecek ve oradan Meclis''e intikal edecek." dedi. 

BAŞVURULAR E-DEVLETTEN YAPILACAK

"EYT''liler arzu edeceklerini başardılar ancak mevzuat olmadan kanun olmadan istediklerini almaları mümkün değil. O sebeple bu kanun Meclis''ten geçince Ocak sonu ya da Şubat başı gibi yürürlüğe girecek diye düşünüyorum. Bizim hedefimiz Ocak ayı içerisinde yapılması elbette ancak en kötü ihtimalle Şubat ayında tamamlanacak ve başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Sözleşmeli personel ile alakalı mevzuat için de arkadaşlarımız şu an tüm çalışmaları sürdürüyor. Bunu lütfen şu şekilde düşünmeyin, önemli olan bu kararın çıkmış olmasıydı. Şu anda en hızlı ve en net kanun düzenlemesini Meclis''ten geçireceğiz.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK İSTİSMARINDA ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Kübra Par''ın Yeni Akit gazetesinin Özlem Zengin''i hedef gösteren haberlerini hatırlatması üzerine, Zengin: "Birebir onlara cevap vermek istemiyorum, ben cevabı kamuoyuna vermek istiyorum. Onları yönlendirmeden ve önyargı olmadan dinlemelerini istiyorum. Bu konu Meclis''e geldiği zaman biliyorsunuz biz AKP''de 5 tane grup başkanvekiliyiz ve o gün önümüze ne geleceğini bilmiyoruz. Biz aslında bütçe kanununu konuşmak isterken benim nöbetçi olduğum gün bu kamuoyunda en çok tartışılan konuydu ve biz genel kurulda bu çocuğumuzla alakalı hadiseyi konuşarak başladık. Ben bu konunun elbette avukat olmam sebebiyle ne kadar rahatsız edici olduğunu düşündüm ve Cumhurbaşkanımızı aradım ve bu konu hakkında bir araştırma önergesi vermek istiyorum, ne diyorsunuz diye sordum. Kendisi de hemen, "Elimizden ne geliyorsa hemen yapalım" cevabını verdi bana." dedi


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar