Haftaya açıklanacak emekli ve memur zammı belli oldu! İşte yapılacak zam oranı

Haftaya açıklanacak emekli ve memur zammı belli oldu! İşte yapılacak zam oranı
Asgari ücretin yüzde 54,5 zamlanarak 8500 lira olmasının ardından milyonlarca emekli ve memur yeni yılda kendileri için yapılacak zam oranını merak ediyor. Haftaya açıklanacak memur ve emekli zammı ise hükumet kulislerinden sızmaya başladı.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU! İŞTE YAPILACAK ZAM ORANI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, emekli ve memurlara yılda 2 kere zam yapıldığını hatırlatarak, asgari ücret zammı ile kıyaslanmaması gerektiğini belirtmişti. Bilgin''in açıklamaları emekli ve memurların asgari ücrete yapılan zam oranında bir artış alamayacağının sinyali olarak yorumlandı. Memur-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından her ne kadar istenilen zam oranı asgari ücret artışıyla aynı olarak yüzde 54.5 istenmiş olsa da kulislerden sızan bilgilere göre yapılacak zam yüzde 30''u geçmeyecek. 

3 OCAK''TA BELLİ OLACAK

Memur ve emekli maaşlarındaki artışı belirleyen enflasyon rakamlarına dair son veri olan Aralık ayı enflasyonu, 3 Ocak''ta açıklanacak. Açıklanacak bu verinin ardından enflasyon tutarına refah payı da eklenerek yeni emekli ve memur zammı belli olacak. Bilgin, memur ve emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı sorularını yanıtsız bırakırken yalnızca en düşük emekli maaşı alan vatandaşlar içi seyyanen bir zam yapılacağını açıklamıştı. 

"AYNI ÜLKEDE YAŞIYORUZ"

Bünyesinde milyonlarca memuru bulunduran Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile gerçekleştirilen toplantının ardından bir basın açıklaması yapmış ve "Asgari ücretliye yapılan zammın gerekçesi ülkedeki olağanüstü şartlar ve enflasyon olarak açıklandı. Memurlar da asgari ücret alanlarla aynı ülkede yaşıyor. Memurların da maaşları eriyip gidiyor, kira ödeyemeyen memurlar var. Bizim buradaki talebimiz açık ve nettir. Asgari ücrete yapılan yüzde 54.5''lik zammın aynen bizim için de uygulanmasını arzu ediyoruz" demişti. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar