İstanbul'da özel yurt fiyatlarında fahiş artış! Üniversite hayali kuran öğrenciler kara kara düşünmeye başladı

İstanbul'da özel yurt fiyatlarında fahiş artış! Üniversite hayali kuran öğrenciler kara kara düşünmeye başladı
Ekonomik krizin daha da derinleştiği Türkiye'de üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler de barınma sorunu ile karşı karşıya kaldı. Özel yurtların kapısını çalan öğrenci ve veliler fahiş fiyatlar karşısında çözüm yolu arıyor.

MURAT BEYAZ-GÜNBOYU

Seçimlerden sonra ekonomik krizin daha da derinleştiği Türkiye'de KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler kara kara düşünmeye başladı.

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardında farklı şehirlerden İstanbul'a üniversite eğitimi almak için gelen öğrencilerin yurt ve ev arayışı başladı. Özel yurt ücretlerinin ilçeden ilçeye ve sunulan hizmete göre değiştiği görüldü. Şehir dışından gelip İstanbul'da özel yurtlarda kalmak isteyen bir öğrenci 10 aylık bir süreç için rekor rakamlar vermek zorunda.

KİŞİ SAYISI VE KONUMA GÖRE FİYAT ARTIYOR

Özel yurt ücretleri yurdun bulunduğu semte, üniversiteye yakınlığı, ulaşım kolaylığı, odada kalan kişi sayısına ve yurdun sağladığına olanaklara göre değişiklik gösteriyor.

Erkekler için ücretler 10 aylık konaklama için 100 bin ile 300 bin lira arasında değişiklik gösterirken, kadın öğrenciler için 165 bin ile 350 bin TL arasında değişiyor.

Öğrenci olarak aradığımız yurtlar genellikle sabah kahvaltısı verdiklerini belirtirken, öğlen ve akşam yemekleri için ekstra ücret ödenmesi gerekiyor.

Odalardaki fiyat değişikliği kişi sayısına göre değişiklik gösterirken, 6 kişilik bir odada kalmak isteyen bir öğrenci 10 aylık bir süreç için 100 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda.

İstanbul'daki yurt ücretleri, 1 kişilik ile 6 kişilik odalara göre değişiyor. Örneğin 6 kişilik bir odada kalmak isteyen bir öğrenci en az 100 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda. Öğrenci yurt kaydını yaptırırken ücretin yüzde 35'ini peşin ödemek zorunda bırakılırken, ek olarak 5 bin ile 10 bin lira arasında da depozito ödemesi yapması gerektiği bildiriliyor.

yurt.jpeg

ÖĞRENCİLER OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR

Ankara'da yaşayan 19 yaşında Hasan C. girdiği YKS sınavında İstanbul Üniversitesi'ni kazandığını, başvurduğu KYK'ya yerleşemediğini ve özel yurt fiyatlarının da çok yüksek olduğunu dile getirerek üniversite hayalinin suya düştüğünü söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar