CHP, 'şahlanıyoruz' diyen AKP'yi bu pankartla eleştirdi

CHP, 'şahlanıyoruz' diyen AKP'yi bu pankartla eleştirdi
Art arda gelen zamlar vatandaşa nefes aldırmıyor, insanlar bu zam furyasının içerisinde sıkışıp kalıyor. CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından asılan bir pankart da her şeyi özetler oldu. Pankarttaki o yazı bir hayli dikkat çekti.

ÖZGE SIVAS / GÜNBOYU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sık sık zamları ve hükümeti eleştiriyor.

Vatandaş üst üste gelen zamların altında eziliyor, ay sonunu nasıl getireceğiz diye kara kara düşünüyor.

​CHP’nin basın anlatımında kullandığı ifadeler vatandaşın halini özetler nitelikte, "AKP hâkiminde iki Türkiye var: biri Saray'ın Türkiye'si, diğeri ise Türkiye'nin sahibi. Saray'ın Türkiye'sinde "elektrik faturasını ödeyemedik, doğalgaza da zam geldi” gibi dertler yok.

Markete gittiğinde "Bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız" feryadı yok. Sahibi de mağdur olduğu düzenden haberler dahi yak.

Saray'da bebek yetiştirmene gelen zamların, tuvalet kâğıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın gün aşırı zamlanmasının getirdiği endişeler yok.

Çocuğunu okula aç bırakmak zorunda kalan ailelerin, tenceresini kaynatamayan kadınların çaresizliği yok.

Saray'ın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği manzarayı seyrederken. Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor.

Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanına ulaşmıyor. Saray'ın Türkiye'si, satamadığı için sistemlerin muhafazaları toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen hanedan de bihaber”

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı da gelen zamlara bu şekilde tepki koydu. CHP’li belediye tarafından asılan pankarttaki yazı Türkiye’nin ekonomik halini özetlemeye yetti.

Pankartta ise “Laptoplara gelen zamlar nedeniyle tasarım yapamadık” yazısı yer aldı. O, not bir hayli dikkat çekti.

1.jpeg

2.jpg

3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar