İstanbul’da kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı

İstanbul’da kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu

İstanbul'da şubat ayının sonlarına gelinmesine rağmen, sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve kent sanki eylül ayını yaşıyormuş gibi bir hava hakim.

Doğuda ise kar yağışı devam ediyor. Bu durum, İstanbul'a kar gelmemesine neden oluyor. Megakentte hava durumuyla ilgili beklentileri CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirdi.

Son günlerde İstanbul'da bahar havası yaşandığını belirten Prof. Dr. Orhan Şen, "Hava sıcaklığı 17 dereceyi gördü. 15 gündür havalar aşırı sıcak. Bu olağanüstü bir durum" açıklamasını yaptı.

Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Prof. Dr. Orhan Şen, "Şubat ayında bir defa yok kesinlikle. Şubat ayında olmayan kar, mart ayında da biraz zor olur" şeklinde konuştu.

Yurt genelindeki hava durumuna da değinen Prof. Dr. Şen, "Marmara, Ege ve Karadeniz, hatta Doğu Anadolu Bölgesi bile ortalamanın üstünde seyrediyor, 9-10 dereceye kadar çıkıyor. Ancak, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde çığ riski bulunuyor. Önümüzdeki hafta salı-çarşamba günleri Türkiye genelinde yağış bekleniyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar