Edanur Gezer soruşturmasında flaş gelişme! Çukura düşerek hayatını kaybetmişti

Edanur Gezer soruşturmasında flaş gelişme! Çukura düşerek hayatını kaybetmişti
İstanbul Küçükçekmece’de İBB’nin açtığı çukura düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer soruşturmasında 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Küçükçekmece'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan fakat daha sonra kapatılmayan su dolu çukura düşüp hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer'e lişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

aw192869-05.jpg

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli 2 kepçe operatörü, 1 işçi ve 1 mühendis olmak üzere toplam dört kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

aw192229-04.jpg

Edanur'un ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, çukurun önce kapatıldığı ancak daha sonra tekrar açık bırakıldığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olayın ardından çukuru toprakla kapatmış ve çevresini demir bariyerlerle güvenli hale getirmişti.

aw192229-02.jpg

Olayın yaşandığı parkta, Edanur'un ailesinin piknik için serdiği örtü, gıda ve içeceklerin olay yerinde durduğu görüldü.

aw192695-01.jpg

ANNEYE VATANDAŞLIK VERİLMİŞTİ

Türkiye'de doğup büyüyen Edanur Gezer’in annesi Nurcan Gezer ve kardeşlerinin kimliğinin bulunmadığı, yıllarca Esenyurt'ta bir barakada yaşadıkları ortaya çıkmıştı.

İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çıkan haberlerin ardından Nurcan Gezer'in durumu ile ilgili inceleme başlatmış ve anne Nurcan Gezer'in Türk vatandaşlığı başvurusunu kabul etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar