İstanbul'a beklenen haber geldi! Kar için yeni tarih

İstanbul'a beklenen haber geldi! Kar için yeni tarih
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek İstanbul'a ne zaman kar yağacağına dair değerlendirmeler yaptı.

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve AKOM'un yaptığı uyarılara rağmen beklenen kar yağışı gerçekleşmedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, yaşanan durumu değerlendirirken, deniz suyu sıcaklıklarının düşük olmamasının kar yağışını engellediğini açıkladı.

Meteorolog Adil Tek, yaptığı açıklamada, genelde atmosfer modellerinden elde edilen tahminlerin, yeterli çözünürlükte olmamasının yanı sıra deniz suyu sıcaklıklarının da etkili olduğunu belirtti. İstanbul'da kar yağışının gerçekleşebilmesi için deniz suyu sıcaklıklarının 8 dereceye kadar düşmesi gerektiğini ifade eden Tek, mevcut durumda deniz suyu sıcaklıklarının 10 ile 11 derece arasında değiştiğini belirtti.

Tek, "Deniz suyu sıcaklıkları 8 derecelere düşmediği sürece kar yağışını beklemekte zorlanırız. Bu durum, İstanbul'da kar yağışının daha çok yağmur, karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşmesine neden oluyor. Şubat ayının ikinci haftasında deniz suyu sıcaklıklarında bir düşüş olursa, bu tarihe kadar beklenen kar yağışı gerçekleşebilir." dedi.

İstanbul'un yüksek kesimleri haricinde genel olarak kar yağışının düşmediği belirtilirken, meteorologlar, Şubat ayının ikinci haftasında deniz suyu sıcaklıklarında yaşanacak düşüşle birlikte kar yağışının olasılığının artabileceğine dikkat çekiyorlar. Bu nedenle, İstanbul'da kar yağışı için beklenti, Şubat'ın ikinci haftasına ertelenmiş durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar