AKOM’dan İstanbul uyarısı: Kuvvetli kar yağışı ve fırtına bekleniyor!

AKOM’dan İstanbul uyarısı: Kuvvetli kar yağışı ve fırtına bekleniyor!
Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girerken, ülkenin kuzey kesimlerinde hava sıcaklığının 1 ila 3 derece düşmesi bekleniyor. İstanbul'da da kar yağışı beklenirken AKOM, bugün ve yarına dikkat çekti.

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ülkenin kuzey kesimlerinde kar yağışı beklenirken hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece düşeceği öngörülüyor. İstanbul'da ise kar yağışı alarmı verilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) önemli bir uyarıda bulundu.

AKOM'un yaptığı açıklamaya göre, İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına düşerek kış değerlerine gerileyeceği belirtilirken, bu durumun beraberinde kent genelinde yoğun yağış geçişleri yaşanabileceği ifade edildi.

Pazar günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak olan yağışların özellikle şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren ise il genelinde kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğlen saatlerine kadar devam etmesi tahmin edilen bu kuvvetli kar yağışlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

AKOM'un yapılan açıklamasında, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar