E devlet'te birikmiş paranız olabilir! Başvuru yapanlara hemen ödeniyor

E devlet'te birikmiş paranız olabilir! Başvuru yapanlara hemen ödeniyor
Çalışanlar maaşlarından aylık olarak yüzde 3 kesinti olduğunu fark etmeyebiliyor. O paralar ise yıllarca bankalarda birikiyor. E devletten yapacağını sorgulama ile bankada paranız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Son yıllarda uygulamaya konulan Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), milyonlarca çalışanı etkisi altına alıyor. İşe başlayan pek çok kişi, haberi olmadan otomatik olarak sisteme dahil ediliyor. Bankalar, devlet katkılarıyla birlikte bu sistem için çalışanların maaşlarından kesintiler yapıyor.

Bankaların belirlediği kesinti oranları genellikle maaşın yüzde 3'ü civarında seyrediyor. Ancak bu kesinti miktarı, kişinin isteğine göre artırılabiliyor. Bu durum, pek çok çalışanın maaşlarının eksik yattığını fark etmeden ya da sonradan fark ederek öğrenmesine neden oluyor.

PARANIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ!

Sigortalı çalışanlar, otomatik olarak dahil edildikleri BES'ten kesilen paralarını geri alabilirler. Bu işlem için e-Devlet üzerinden BES bakiye sorgulama sayfasına giriş yaparak, biriken paralarını kontrol edebilirler.

Eğer BES hesabınızda biriken bir miktar varsa, bunu geri almak için ilgili sigorta şirketiyle telefon aracılığıyla iletişime geçerek BES'i iptal etmelisiniz. İptal işlemlerinin ardından birkaç gün içinde biriken para, hesabınıza aktarılıyor.

E DEVLET ÜZERİNDEN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

Bu durum, çalışanların maaşlarında gerçekleşen kesintiler konusunda farkındalık yaratmak adına önem arz etmektedir. Bireyler, e-Devlet üzerinden bu konuda gerekli adımları atarak, BES'te biriken paralarını kontrol edebilir ve gerektiğinde iade alabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar