İstanbul Havalimanı 2023'ü zirvede!

İstanbul Havalimanı 2023'ü zirvede!
Türkiye2nin en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı, geçen yıl günlük ortalama 1375 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.

Türkiye'nin havacılık sektöründeki lideri İstanbul Havalimanı, 2023 yılında Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (Eurocontrol) tarafından yayımlanan Avrupa Havacılık Genel Bakış raporunda büyük bir başarı elde etti. Rapora göre, İstanbul Havalimanı, 2022 yılında olduğu gibi geçen yıl da Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında birinci sıradaki yerini korudu.

İstanbul Havalimanı'nda 2023 yılında günlük ortalama sefer sayısı, bir önceki seneye kıyasla etkileyici bir yüzde 19 artış göstererek 1375'e ulaştı. Ayrıca, 22 Haziran 2023'te gerçekleşen 1684 uçuşla İstanbul Havalimanı, havalimanı ağ rekorunu kırdı.

Türkiye genelinde günlük ortalama uçuş sayısı da dikkat çekici bir şekilde 3 bin 26'ya ulaştı. Türkiye, geçen yıl yüzde 16'lık bir artışla Avrupa'da ortalama günlük uçuşlarda en fazla yükselişi gösteren ülke oldu. Bu başarıyla Türkiye, Avrupa'da en yoğun günlük uçuşa sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı'nı takip eden diğer yoğun havalimanları ise sırasıyla Amsterdam Schiphol, Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Frankfurt oldu.

Avrupa genelinde ise 2023 yılında toplam uçuş sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 artarak 10,2 milyonu buldu. Özellikle yaz aylarında Avrupa genelinde uçuş sayılarında belirgin bir artış yaşandı. Bu sayede Avrupa genelindeki toplam uçuşlar, Kovid-19 öncesi dönem olan 2019 seviyelerinin yüzde 92'sini aştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar