İsrail önce hastanedeki sivilleri bombaladı: Daha sonra enkaz altında kadın ve çocuk arayan ekipleri vurdu

İsrail önce hastanedeki sivilleri bombaladı: Daha sonra enkaz altında kadın ve çocuk arayan ekipleri vurdu
İsrail, bu akşam gerçekleştirdiği saldırı ile Gazze Şeridi'nde bulunan bir hastaneyi enkaz haline getirirken, Gazze Sağlık Bakanlığı, yapılan saldırı sonrasında en az 500 sivilin öldüğünü açıklamıştı. İsrail, saldırının ardından hastane enkazında kadın ve çocuk yaralıları arayan ekipleri de uçaklarla bombaladı.

11 gündür Gazze'yi yoğun bombardımanlar ile ablukaya alan İsrail Hava Kuvvetleri, bu akşam Gazze Şeridi'nde bulunan bir hastaneyi hava bombardımanına tuttu. Gazze Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırı sonrasında en az 500 sivilin hayatını kaybettiğini belirtirken, dünyanın birçok ülkesinden İsrail'e yoğun tepki yöneldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hastane saldırısının Filistin tarafından yapıldığını iddia ederken, İngiltere'nin önemli gazetelerinden The Guardian'ın paylaştığı video bu sözleri adeta boşa çıkardı.

hastane1.jpg

İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar, enkaz haline dönen hastaneye giderek çocuk ve kadın yaralıları arayan kurtarma ekiplerine bir ikinci saldırı daha gerçekleştirdi. Görüntülerde, bölgeye intikal eden ve cesetlerin yanında saldırıdan sağ çıkmış sivil arayan ekiplerin hava saldırısına uğradığı görülürken, söz konusu görüntüler sosyal medyada saatler içerisinde milyonlarca etkileşim aldı.

hastane-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar