İsrail Gazze'de yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığı bombaladı

İsrail Gazze'de yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığı bombaladı
7 Ekim'den bu yana Gazze'de 30 bini aşkın Filistinliyi katleden İsrail, Gazze'de yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığı bombaladı.

İsrail, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılara bir yenisini ekledi. Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda hayatını kaybeden yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği mezarlığı hedef alan İsrail'e ait savaş uçakları, bölgeyi bombaladı.

Gazze'ye yönelik saldırılar 7 Ekim'den bu yana devam ederken, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 30 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti. Bugün gerçekleşen saldırıda ise Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki toplu mezarlara yapılan hava saldırısında, İsrail ordusunun daha önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin naaşlarını gömdüğü alana zarar verdi.

Gazze'nin kuzeyindeki Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Ahmed el-Kahlut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bombardımanın etkisiyle toprak altına gömülen naaşların ortaya çıktığını belirterek, sivil savunma ekiplerinin, naaşları yeniden defnetmek için yoğun çaba gösterdiğini ifade etti.

Aylardır süren katliamın etkisiyle binlerce insanın gömüldüğü mezarlıklarda yer bulamayan Gazze halkı, cenazelerini toplu mezarlara gömmek zorunda kalıyor. İsrail'in bu son saldırısı, uluslararası toplumda büyük tepki çekerek, bölgedeki insani krizi daha da derinleştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar