İsrail basını Netanyahu'nun fişini çekti: Gazeteci Ardan Zentürk açıkladı

İsrail basını Netanyahu'nun fişini çekti: Gazeteci Ardan Zentürk açıkladı
Gazeteci Ardan Zentürk, Youtube üzerinden yayınladığı analiz videosunda İsrail'in Gazze'deki savaştan dolayı iç karışıklığa sürüklendiğini söyleyerek İsrail'in en önemli basın organlarından Jerusalem Post'un Netanyahu hükümeti ile ilgili yaptığı haberi analiz etti.

Gazeteci Ardan Zentürk, Youtube üzerinden yayınladığı analiz videosunda Gazze'deki bu savaşı başlatırken hedeflediği hiçbir stratejik noktaya ulaşamamış olması İsrail'in bir büyük düdüklü tencereye dönmesine neden olduğunu ifade etti.

JERUSALEM POST'TAN SERT TEPKİ!

İsrail'in en önemli basın organlarından biri olan Jerusalem Post'un haberini okuyan Zentürk "İsrail bir büyük siyasi depreme girmek üzere. Bütün depremlerde olduğu gibi yaşanılması kaçınılmaz ama henüz zamanlaması belli değil. 7 Ekim Artık her şeyi değiştirdi... Diyor ki. Kendine olan güven yıkıldı. Sarsılmaz güvenlik anlayışı yok oldu. Siyasetçiler ve askeri kadroya dönük güven parçalandı. Öfke endişe ve yaralanmışlık var. Ana soru: Bu nasıl olabildi? İsrail bu hale nasıl düştü? En çok tepki çeken. Üst düzey politikacılar ortada yok. Bir hastane ziyaret edip yaralıların halini hatırını sormuyorlar. Cenazelere hiç katılmıyorlar" ifadeleri kullandı.

"40 YILLIK GAZETECİYİM BÖYLESİNİ GÖRMEDİM"

İsrail halkının Gazze'deki savaşa olan desteğini kestiğini ifade eden Zentürk; "Niye katılmıyor... Adam orada kendi vatanı için öyle veya böyle bir katliam yaparken ölmüş. Onu önemsenmediğini inanıyorlar. Çok önemli bir cümle söylüyorum. Bir milletin evladını bir savaş cephesine yollaması için, önce o milletin kendi beyninde o savaşın haklılığı inanması gerekir.

Şimdi burada cenazeye gidememelerinin nedeni bu. birisi çıkacak diyecek ki Netanyahu'nun suratına karşı benim evladım de ne arıyordu niye öldürttün onu diyecek...

Ben 40 yıllık gazeteciyim. 40 yılı geçti İsrail'le ilgili çok dönemi yaşadım. İçinde yaşadım. Dışında yaşadım. Ben böyle bir İsrail görmedim. Ben içeriden bu derece çöken ve bu kadar vahim durumda olan bir İsrail 1973 yılı Yom Kippur'da gördüm 18 yaşındaydık o zaman. İyi takip etmiştik. bu ama Yom Kippur'u da geçti. Çünkü. Yom Kippur'da sonuç itibariyle İsrail şu veya bu şekilde Arap ordularını geri püskürtmeyi ve avantaj elde etmeyi başarabilmişti. Burada hiçbir hedefe varmıyor. Ne rehineleri kurtarabiliyor ne Hamas liderlerini öldürebiliyor ne de toprağa hakim olabiliyor. Hiçbir şey yok ama günde onlarca İsrail askeri ölmeye devam ediyor." dedi.

HALK SEÇİMİ VE KARARINI YENİLEMEK İSTİYOR.

Jarusalem Post’un açıklamasının devamı okuyan Zentürk,"Netanyahu ve hükümetinin Gazze Savaşı yavaşlayıp silah altındaki gençler evlerine döndüğünde Bu öfkeden kurtulmaları mümkün değil. Netanyahu istifasını soran gazeteciye, "şu anda savaşla ilgiliyim halktan meşru onay almış bir Başbakanım" dedi. O onay 7 Ekim öncesiydi. Halk seçimi ve kararını yenilemek istiyor. Yani diyor ki. Bir an önce erken seçime gidelim. Bu mevzuyu da bitirelim Bu adam da gitsin iş oraya gelmiş durumda." dedi.

"NETANYAHU BUGÜN SEÇİM YAPILSA GİDER"

İsrail halkının erken seçim ile Netanyahu'yu göndermek istediğini söyleyen Zentürk, Jerusalem Post'un açıklamalarını; "Bu ne demek biliyor musunuz arkadaşlar. Lafı uzatmayacağım. Bu adam bugün bir seçim yapılsa gitti. Zaten İsrail onu istiyor. Bir an önce bir seçim yapalım. Biz bu adamlardan kurtulalım. Sadece o değil Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich gibi bütün faşistlerden de bir an önce kurtulmaya çalışıyorlar. Peki. bu ne kadar zaman erteleyebilirler. Çok fazla erteleyemezler. Çünkü ölü sayısı artıyor. Rehineler kurtarılamıyor. İsrail tarihinin en itibarsız günlerini yaşıyor. Benden söylemesi. Bir aya kadar hepimiz başka şeyler göreceğiz." diyerek açıkladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar