Dilan Polat soruşturmasında büyük kriz: Polisler açığa alındı

Dilan Polat soruşturmasında büyük kriz: Polisler açığa alındı
Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat’ın soruşturmasında yer alan polislerin bir kısmı açığa alındı.

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'nun haberine göre, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarıyla tutuklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat soruşturmasında kriz çıktı. Soruşturmada yer alan bazı polisler açığa alınırken, bazı savcıların da görev yeri değişti.

SORUŞTURMADAKİ POLİSLER AÇIĞA ALINDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturmada yer alan polislerin açığa alındığı söylendi.

emniyette-dilan-polat-krizi-polisler-aciga-alindi-1nnb.webp

CUMHURİYET SAVCISININ YERİ DEĞİŞTİ

Dilan Polat davasına bakan ve gözaltına alınan şüphelinin Emniyet'te bulunan cep telefonundan annesini arayarak, kızının hesabındaki tüm Bitcoinleri göndermesini istediği iddia edildi. Bu iddianın ardından savcılık harekete geçti. Öte yandan HSK kararnamesiyle sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın soruşturmasının başındaki İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'ne (BAM) savcı olarak atandığı öğrenildi.

Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Dilan Polat’ın soruşturmasında kripto parayla yakından ilgilenen C.N.G, savcılığa giderek ifade verdi.

Emniyetteki kaynaklarda yer alan bilgilere göre, sosyal medya fenomeninin soruşturmasına bakan C.N.G. isimli kadın gözaltına alındı.

C.N.G’nin evinde yapılan incelemede cep telefonuna el konulmuştu. Adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyeti Mali Şube’de muhafaza edilen cep telefonuyla, C.N.G. serbest kaldıktan sonra, annesi arandı. Cep telefonundaki fotoğraf ve elde edilen bilgilerin sosyal medya mecralarında paylaşılmaması karşılığında verileceği Bitcoin hesabına, C.N.G’nin hesabındaki tüm Bitcoinlerin gönderilmesi istenerek, “Bunun için 10 dakikanız var” denildi. Şantajla rüşvet istenen C.N.G, telefon konuşmasının ardından savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

s-8fb11d2751aaf772c7e9a8f363a51d28252e8306.webp

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

C.N.G’nin ifadesinde telefonuna el koyulduğunu ve hattının takılı olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden C.N.G, “ 5 Kasım Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldım. Aynı gün akşamı anneme ait olan cep telefonunu 0550 ... 25 25 numaralı biri aradı. Şahsın ses vermeden telefonu kapattığını söyleyen C.N.G, annemin telefonu benim soruşturma kapsamında el konulan ve inceleme altından olan cep telefonum tarafından aranmıştı. Ardından Bitcoin hesabıma yatırmaz isen telefonundakileri ifşa edeceğim' diyerek tehdit etti. Bu aramadan 3 dakika sonra ise yine annemin telefonunu aradı. Telefonu bu sefer annem açtı. Annem karşıdaki şahsa yaptığının suç olduğunu ve şikayet edeceğini söyledi."

İfadelerin ardından savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Polislerin görevden alınması dikkat çekti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar