AYM kararı sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Can Atalay açıklaması

AYM kararı sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararıyla ilgili, "Anayasa Mahkememiz ve Yargıtay'ımız arasında görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesinin yine ilgili mahkemeler yapacaktır” dedi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, hakkında verilen ihlal kararının uygulanmaması gerekçesiyle yaptığı ikinci başvuruyu görüştü. Kurul, Can Atalay’a ikinci defa hak ihlal kararı verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM bütçe görüşmelerinin ardından gazetecilerden gelen soruları cevapladı. Yılmaz Tunç, AYM’nin Can Atalay hakkında ikinci defa hak ihlali kararı verdiğini söylemesi üzerine; "Anayasa Mahkemesinin önceki kararına Yargıtay uymamıştı. Anayasanın 83., 14., 148., 148. Madde 4. Fıkrası tüm bunları değerlendirecek olan, olay mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeler değerlendirecektir. Bu maddelerin yorumlanması bakımından Anayasa Mahkememiz ve Yargıtay'ımız görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesinin ilgili mahkemeler yapacaktır” ifadesini kullandı.

1230596-1246603512.jpg

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı Davası’nda hakkında 18 yıl hapis cezası kararı verilen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel hak ihlali başvurusunu 25 Ekim tarihinde görüşmüştü. Atalay’ın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiği kararı verilmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bu dosyayı Yargıtay’a göndermiş; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı konunun 3. Ceza Dairesi tarafından değerlendirilmesi yönünde bir mütalaa vermiş, Daire ise Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyulmamasına hükmetmiş Can Atalay için hak ihlal kararı veren Yüksek Mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar