İspanya’da 14 katlı binada yangın: 7 yaralı

İspanya’da 14 katlı binada yangın: 7 yaralı
İspanya’nın Valencia kentinde 14 katlı bir binada çıkan yangında 7 kişi yaralandı.

İspanya'nın Valencia kentinde bulunan Campanar Mahallesi'nde 14 katlı bir binada çıkan yangın, büyük paniğe neden oldu.

Yangın, Campanar Mahallesi'nde yer alan 14 katlı bir binada başladı. Hızla yayılan alevler, binayı sardı ve binada bulunan insanları balkonlarda mahsur bıraktı. Olay yerine itfaiye ekibi ve ambulanslar geldi. Öte yandan yangında yaralananlar için binanın karşısında sahra hastanesi kuruldu.

Yetkililer, yangında 7 kişinin yaralandığını belirtirken, çok sayıda kişinin ise güvenli bir şekilde kurtarıldığını açıkladı. Yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor.

Yangın, binanın bitişiğindeki başka bir binaya da sıçradı. Bölge halkına, güvenlik önlemleri kapsamında yangın bölgesinden uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Görgü tanıkları, yangının hızla yayıldığını ve bu durumun binanın dış cephesinde kullanılan malzemeden kaynaklanmış olabileceğini ifade etti. Valencia Belediye Başkanı Maria Jose Catala, "Acil durum ekiplerinin işini yapmasına izin vermek için lütfen yangın alanından uzak durun" şeklinde bir açıklama yaptı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise yangınla ilgili bir açıklama yaparak, "Valencia'da bir binada meydana gelen korkunç yangın karşısında dehşete düştüm. Yangından etkilenen tüm insanlara dayanışma duygularımı ve olay yerinde görev yapan tüm acil durum personeline takdirlerimi iletmek istiyorum" dedi.

130'dan fazla daireye ev sahipliği yaptığı belirtilen binadaki yangının söndürülmesi için ekiplerin yoğun çabaları devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar