Ispanaktan bile fazla demir bulunuyor: Dünyanın en zengin demir kaynağı

Ispanaktan bile fazla demir bulunuyor: Dünyanın en zengin demir kaynağı
Uzmanlar tarafından ıspanaktan daha fazla demir bulundurduğu belirtilen pancarın faydaları açıklandı. İşte pancarın faydaları...

Uzmanlar tarafından dünyanın en zengin demir kaynağı olarak pancar seçildi. Bu özelliğinden dolayı pancar demir eksikliği yaşayan bireyler için önemli bir besin kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Kök sebzeler arasında yer alan pancar, yüksek lif içeriği ve antiinflamatuar etkileri ile bilinmektedir. Özellikle kış aylarında tüketilen pancar, vücuda alınan vitamin ve minerallerle sağlıklı bir yaşam için katkı sağlamaktadır.

pexels-eva-bronzini-5502850.jpg

Pancarın içeriğinde bulunan yüksek lif ve vitamin oranları, kalp sağlığı, karaciğer fonksiyonları, cilt sağlığı ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yapmaktadır. Günlük olarak tüketilen pancar, demir eksikliğini giderme ve kansızlık riskini azaltma konusunda etkili olmaktadır. Ayrıca, kramp, ağrı ve şişlik gibi rahatsızlıkları azaltarak kemik sağlığını korumaktadır.

1.jpg

Pancarın düzenli tüketimi kabızlık sorununu önlemekte, yüksek nitrat içeriği sayesinde kan basıncını dengeleyerek kalp sağlığını korumaktadır. Ayrıca, pancarın içerdiği betalain maddesi sayesinde inflamasyonu azalttığı ve antioksidan özellikleri ile romatoid artrit gibi hastalıklara karşı koruma sağladığı belirtilmektedir. Sindirim sistemini destekleyen pancar, hazımsızlık problemlerini azaltarak kolon kanseri ve tip 2 diyabet gibi hastalıklara karşı koruyucu etki göstermektedir.

thumbs-b-c-f6bfe570367660cbb33e92f37c598397.jpg

Pancarın beyne giden kan akışını hızlandırarak zihinsel işlevlere katkı sağladığı da bilinmektedir. Pancarın çiğ olarak salatalarda tüketilmesi, haşlanması veya fermente edilerek kullanılması önerilmektedir. Beslenme düzeninde çiğ tüketimine yer verilmesi, pancardan maksimum fayda sağlamak için önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar