İslam Memiş'ten dikkat çeken dolar uyarısı: Alım satımda dikkat!

İslam Memiş'ten dikkat çeken dolar uyarısı: Alım satımda dikkat!
Merkez Bankası faizi değiştirmezken dolar ters tepki vererek düşüşe geçti. Peki bu ne kadar devam edecek. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar yatırımcılarının merak ettiği o konuyu anlattı. Çok önemli bir uyarıda bulundu ve kimlerin kaybettiğini açıkladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN DİKKAT ÇEKEN DOLAR UYARISI

Piyasalarda geçtiğimiz hafta ilginç olaylar yaşandı. Hızla yükselen dolar Merkez Bankası''nın faizi değiştirmemesine rağmen dolar yükselişini durdurup düşüşe geçti. 28 Mayıs itibariyle 16.19 liraya kadar geriledi. Peki bu düşüşe devam eder mi, yoksa bu da bir tuzak mı?

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını özellikle çizen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yayınladığı videoda dolarla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Memiş''in açıklamaları şöyle:

"Yorgun bir haftayı geride bıraktık. Yeni zamlar art arda gelmeye başladı, döviz kurlarında yeni ataklar görmeye başladık. Haliyle enflasyonla mücadele biraz zorlaştı. Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı''nın yeni bir proje açıklaması bekleniyor. Süper Bono diye bekleniyor. Gerçi bu kulaktan dolma bilgiler ama nasıl bir enstrüman açıklar, kur ataklarının önüne geçebilir mi takip edeceğiz. Emlak piyasasında yeni bir açıklama bekleniyor. Bununla kira ve emlak artışlarının önüne geçebilecekler mi?

Borsa İstanbul 2437''den haftayı tamamladı. 2250 ile 2500 puan aralığını takip edeceğimi, 2500 puan seviyesi üzerindeki atakların kalıcı olmayacağını söylemiştim. Öngörümde bir değişiklik yok.

Dolar TL kuru 16,23 liraya kadar geriledi. 16.45''i görmüştü. Bu hafta özellikle kırmızı çizginin 16.40 lira olduğunu söyledik. Yüksekten maliyet yapmayın, tekrar alım fırsatı beklenebilir. Destek seviyesi 16.15 devamında 15.80 seviyesi. Bakalım hangi destek seviyelerinden dönecek. Takip edeceğiz. Siz siz olun 16.40 lira seviyelerinden alım yapmayın. Tekrar hafta başında 16.15''e kadar gerileyecek mi göreceğiz. Kişisel olarak tahminim o destek seviyeleri olsa da düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Orta ve uzun vadede yukarı doğru atakların devam etmesini olası görüyorum. Özellikle Nisan ayındaki yol haritamıza sadığız. Hiçbir dalgalanmaya karşı panik yapmıyoruz. Mayıs Haziran Temmuzda bir prensip sahibi olacağız. Dalgalanmalarla alım satım yapmayacağız. Yaparsak elimizdeki varlıklardan olacağız. Bu nettir. Dolayısıyla bu dalgalanmalardan dolayı panik yapıp alım ve satım yapanlar yanlış karar verdi. Kendinizi koruyamadınız. Nefsiniz iradenizin önüne geçti. Zarar etmeye devam edecekler. Kendinizi uyanık zannetmeyin. Piyasalarda  kargaşa var, endişe var. Yurt içi piyasalarda alım satımı bitirdiler. Günlük ve haftalık bazda alım satım yaptırmayacaklar. Bunu algılayamayanlar ellerindekini kaptıracaklar. O yüzden satan her zaman zarar edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar