İslam Memiş, gram altının 2 ay sonrası için tahminde bulundu

İslam Memiş, gram altının 2 ay sonrası için tahminde bulundu
Yaptığı altın tahminleri ile tanınan ekonomi ve para politikaları uzmanı İslam Memiş, gram altın hakkında yeni bir tahminde bulundu. Gram altının 2 ay sonrası için konuşan Memiş, ''Gram altın dolar kurundan destek almaya devam ediyor. 900 lira seviyesinin altında gram altın bulamayacaksınız. Net. Bundan sonra imkansız'' dedi.

GRAM ALTINDA 2 AY SONRASI İÇİN RAKAM VERDİ!

Gram altındaki yükseliş devam ediyor. Altın fiyatlarında yaşanan hızlı ralli sonrasında ise tüm gözler uzmanlara çevrildi. Yaptığı piyasa tahminleri ile adından söz ettiren uzman isim İslam Memiş, altını olanların merak ettiği sorulara yanıt verdi.

Habeler''in Youtube kanalında sorulara yanıt veren İslam Memiş, "Cuma günkü ABD''deki enflasyon verisi pariteler üzerinde önemli bir etken olacak. Kurların düşeceğine inanmayan ama döviz yatırımı yapmak isteyenler pariteleri gözden geçirmeli. Özellikle euro ve sterlini dolardan daha önce düşünmeli'''' dedi.

ONS ALTIN TAHMİNİ

Ons altında baskılama devam ediyor. Ons altında güçlü destek seviyesi 1835 dolar ama düşüşlerin kalıcı olacağını zannetmiyorum. Tekrar 1880 dolar seviyesinde bir ons altın karşımızda olabilir. FED''in faiz kararından 1880 ile 1980 dolar arasına yerleşmek isteyen bir ons altının karşımızda olacağını düşünüyorum. Ons altında beklentim yukarı yönlü.

''''TEMMUZDA 1200 LİRA''''

Gram altın ise dolar kurundan destek almaya devam ediyor. 900 lira seviyesinin altında gram altın bulamayacaksınız. Net. Bundan sonra imkansız. İkinci direnç seviyesi 980 lira. Bugün test edildi. Bu seviyenin üstünde kalıcı olursa 1050 lira seviyesini göreceğiz. Ama 980 lira seviyesi o kadar kritik güne denk geldi ki hem hazine ve maliye bakanlığının yeni paketi var, hem enflasyon verisi var hem de dışarıda FED''in enflasyon verisi var. Tekrar 940''a mı gerileyecek yoksa 1050 liraya mı yükselecek. Tam kritik bir noktadayız. O yüzden geri çekilmeleri bir fırsat olarak göreceğim. Çünkü temmuzda 1200 lira seviyesini, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesini öngörüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar