İslam Memiş uyardı: İhtimal azalıyor

İslam Memiş uyardı: İhtimal azalıyor
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda dolar hareketliliğinin yaşandığı sıralarda gram altın ve dolar tahmininde bulundu.

İSLAM MEMİŞ UYARDI: İHTİMAL AZALIYOR

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, "Dolar uluslararası piyasalarda değer kazanıyor. 108 seviyesi üzerine yükselen dolar endeksi diğer para birimlerini ve altın-gümüş fiyatlarını olumsuz etkiliyor" dedi.

Memiş''in açıklamaları şöyle:

"Altının ons fiyatı 1730 dolar seviyesinde, teknik olarak kısa vadede 1720-1770''i takip ediyorum. Bu iki seviye kritik ve önemli. Bu kadar sert düşüşlerden sonra tepki alımı yaşanması bekleniyor bu da ons altının kısa vade için 1770''i direnç seviyesi olarak karşımıza çıkarıyor.

"ORTA VADEDE DÜŞÜŞLERİN..."

Beklentinin üzerinde bir enflasyon rakamı gelirse, bu kez Fed''in şahin tondaki söylemleri devam eder, 75 baz puanlık faiz artırımı kesinleşir. Orta ve uzun vadede hem ons altında hem gram altında düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum.

"ALIM FIRSATI OLARAK..."

Elinde dolar bulunduran, aslında gram ya da ons bazında düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirebilir diye düşünüyorum. Ons altında baskılanma olsa da içeride dolar/TL güçlü durduğundan gram altın/TL de güçlü duruyor.

"İHTİMAL HER GEÇEN GÜN AZALIYOR"

Gram altın TL fiyatında 950-100 lira aralığını takip etmeye devam ediyorum. Dolar/TL kuru ve makas aralığından dolayı 950 altında alım ihtimali her geçen gün azalıyor.

İçeride doların baskılandığını görüyoruz. Gram altın/TL de dengelenme çabasında. Gram altın için düşüş ihtimalini çok zayıf görüyorum. Orta vadede 1200 lira, yıl sonuna kadar 1450 lira öngörümde değişiklik yok.

Gümüş de aynı altın gibi baskılanmaya devam ediyor. Gümüşün altına kıyasla daha alınabilir seviyede olduğunun düşünüyorum. Gümüşün gram fiyatında 10.50-11.50 bant aralığı var ama yukarı yönlü hareketlerin olması ihtimali yüksek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar