İslam Memiş, ekranlarda 17 lira olarak görünen dolar kurunun piyasadaki gerçek değerini açıkladı

İslam Memiş, ekranlarda 17 lira olarak görünen dolar kurunun piyasadaki gerçek değerini açıkladı
İslam Memiş, televizyonlarda 17.30 olarak görünen dolar kurunun Türkiye piyasasındaki gerçek değerini açıklayarak herkesi şaşırttı.

İSLAM MEMİŞ DOLARIN GERÇEK DEĞERİNİ AÇIKLADI

Yatırımcıların dolar ve altın adına sıklıkla takip ettikleri İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırtmayı başardı. Doların tüm dünyada yükselişe geçtiğini ifade eden ünlü ekonomist, ülkemizdeki net kur rakamlarını da gözler önüne serdi.

Piyasaların en merakla takip ettiği isimler arasında gösterilen İslam Memiş, şimdilerde dolar kuru adına merak edilen tüm soruları yanıtladı. Ünlü ekonomist, ülkemizde dolar yükselişlerinin düşük olduğunu söyleyerek gerçek rakamların aslında daha farklı olduğunu da dile getirdi.

''TÜRKİYE''DE DOLAR BASKILANIYOR''

Dolar kurunun gidişatına yönelik en net açıklamaları yapan İslam Memiş, ''''Dolar endeksinde iki hafta öncesine göre 107 seviyesinin üzerinde bir yükselme gördük. Fakat bu durum, ülkemizde kur farkının baskılanması nedeniyle 17.30 lira seviyelerine pek çıkmadı. Bu durum, doların baskılanması ve 17 liranın üzerindeki ataklara müsaade edilmemesiyle açıklanabiliyor. Normal şartlarda 17.38 lira seviyesinde daha yüksek ataklar görebilirdik. Şu an için normal seviyenin 17.80 – 18.00 lira olması gerekiyor. Fakat baskılar nedeniyle gerçek dolar rakamları kur farkına yansımıyor. Bu noktada gelişimleri takip etmeden yatırım yapmak, yatırımcıları zor bir duruma da sokabilir'''' ifadelerini kullandı.

NEDENLERİ BÖYLE AÇIKLADI

Dolar kurunun gerçek rakamlarında olmadığını ve olağan seviyenin daha yüksek olduğunu belirten İslam Memiş, ‘’Doların dünya genelinde yükseliş göstermesine rağmen Türkiye’de baskılanmasının nedenlerinden biri, Euro paritesinin 1.00 seviyesine kadar gerilemesi olarak bilinmektedir. Bir diğer neden ise ülkemizde dolar kuruyla birlikte enflasyon rakamlarının da yükseliyor olması. Yüzde 80’e yaklaşan enflasyon oranları nedeniyle doların gerçek rakamından çok uzak olduğunu ve baskılanmaya devam ettiğini belirtmek gerekiyor’’ açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar