İslam Memiş: Ucuz değil bedava

İslam Memiş: Ucuz değil bedava
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş haziran ayında boğa piyasası olduğunu belirterek şu an için değerlerinin çok altında olduğunu düşündüğü iki yatırım aracını açıkladı ve "Ucuz değil bedava" dedi.

İSLAM MEMİŞ: UCUZ DEĞİL BEDAVA

"Haziran ayı için boğa piyasası olduğunda dikkat çekmiştim. Ons fiyatında özellikle yukarı yönlü hareketler görülebilir. Tabii ki FED''in 75 baz puan faiz artırımıyla birlikte bir düşüş gördük ama bu sürecin geçici olduğunu düşünüyorum."

"Paritede euro dolar ve sterlin doların çok ucuz olduğunu düşünüyorum. Euro dolar paritesi 1.17''den 1.0580 seviyelerine geldi. Euro dolar paritesinde hızlı bir toparlanmayı gündeme getirebilir. Avrupa Merkez Bankası''nın faiz kararı da önemli olacak. 1.0670''i kırdıktan sonra 1.07, 1,08 bandı benim için sürpriz olmaz."

"Karşımızda FED etkisi var. Dolar endeksi 103,77 seviyesinde. Bana göre euro dolar paritesi biraz daha sınırlı gidiyor bu yükselişe. O yüzden euro dolar paritesini orta ve uzun vadeli düşünen yatırımcıların değerlendirmesi gerekiyor. Sterlin dolar paritesi ise 1.37''li seviyelerden sert bir şekilde gerilemişti. Hatta 1.20 seviyesinin altına geçen hafta biliyorsunuz gördük. Orada yatırımcısına ucuz değil bedavaydı. 1.2314 seviyesinde. 

"Yine düşük kalmaya devam ediyor. Tekrar 1.27 seviyesi hedef olabilir. Bu pozitif görünümün devam ettiğini söyleyebilirim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar