İslam Memiş'ten flaş altın ve Dolar uyarısı! Yatırım yapmayı düşünenler dikkat

İslam Memiş'ten flaş altın ve Dolar uyarısı! Yatırım yapmayı düşünenler dikkat
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolarla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu. Memiş, TCMB’nin faizi pas geçmesi halinde 17,10 TL’nin destek seviyesi olmaya devam edeceğini söyledi.

İSLAM MEMİŞ'TEN FLAŞ ALTIN VE DOLAR UYARISI!

İslam Memiş, yatırımcısını dolar kuru ve altın fiyatları noktasında uyardı. Altın fiyatları ve dolar kurunda gözler merkez bankalarının vereceği faiz kararlarında… TCMB faiz kararı da yarın açıklanacak. Piyasalardaki veriler altın ve dolar kuru fiyatları için etkili olurken İslam Memiş elinde TL''si olanların dolar mı yoksa altın mı almalı sorusuna yanıt verdi.  TCMB faiz kararı yarın açıklanacak. Piyasaların genel beklentisi ise TCMB’nin faizi pas geçeceği yönünde. Peki, yarın gram altın fiyatında yön yukarı mı aşağı mı olur? İslam Memiş bu soruya da bugünkü Youtube yayınında cevap verdi.

İslam Memiş, Merkez Bankası yarın faizi indirmesi halinde gram altın fiyatında yukarıda 17.50 ve 17.80 lira direnç seviyelerinin var olduğunu söyledi. İslam Memiş kendisinin kişisel beklentisinin de Merkez Bankası’nın faizi pas geçeceği oldu. Memiş, TCMB’nin faizi pas geçmesi halinde 17,10 TL’nin destek seviyesi olmaya devam edeceğini ifade ediyor. Peki, elinde Türk Lirası olan yatırımcılar altın mı yoksa dolar mı almalı? İslam Memiş bu soruya ise ‘bekleyin’ cevabı verdi.

İslam Memiş, “Elinde TL olsaydı; dolar almayı, altın veya gümüş almayı tercih etmezdim ama uzun vadeli bir yatırımcı olarak kendinizi görüyorsanız gümüş fiyatı şuan uygun fiyatlama içerisinde… Uzun vadeli baktığımız zaman gram altında aynı şekilde. Ama TL tarafında dolar almayı uygun görmüyorum” dedi.

İslam Memiş dolar kurunda 17 lira üstündeki seviyelere sıcak bakmadığını söyledi. Memiş, “16.75 lira seviyesini görmek lazım. Soğukkanlı olmak gerekiyor. 12 lira seviyesinden gelmiş olduğumuz nokta 17,35 lira seviyesi. Yukarıda 17,50 ve 17,80 risk olarak durmaya devam ediyor ama bu fiyatların sert bir şekilde geriye gelmeyeceği anlamı taşımıyor” yorumunda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar