İslam Memiş’ten “yeni ekonomi paketi” ve dolar açıklaması: Rüzgar tersten esecek!

İslam Memiş’ten “yeni ekonomi paketi” ve dolar açıklaması: Rüzgar tersten esecek!
Ekonomi piyasaları uzmanı İslam Memiş, BDDK kararı sonrası tekrar yükselişe geçen dolar kuru için önemli uyarılarda bulundu.

İSLAM MEMİŞ: RÜZGAR TERSTEN ESECEK!

BDDK''nin döviz varlığı 15 milyonun üstünde olan şirketlerin TL krediye erişimini engelleyen kararının ardından dolarda bir düşüş yaşanmıştı. Yaşanan düşüşün ardından yeniden 17 TL seviyesine geldi.

Altın ve ekonomi piyasaları uzmanı İslam Memiş, ‘Döviz kurlarında yeni bir atak mı geliyor? Emtialarda baskılanmalar devam edecek mi?’ gibi merak edilen soruları yeni yayınladığı videosunda cevapladı. Temmuz-Ağustos ayına dikkat çekerek yeni değerlendirmeler yaptı.

Memiş şu uyarılarda bulundu:

"Yüzde 82 gibi bir rakam görünebilir. Enflasyon bizim gibi ülkelerde ciddi anlamda hissediliyor. Türkiye’de artıyor olması dolar/TL kurunu etkiliyor. Yüksek enflasyondan dolayı 16,80 seviyesinde. Temmuz ayında dolar kuru 16-17 dolar aralığı geçerliliğini korumaya devam ediyor. Özellikle enflasyondaki yükseliş piyasa tarafından fiyatlandı. Dolarda 16,83 seviyesinde. Büyük bir ekonomik paket var. Bunu kestirebilirsem size açıklayacağım. Çünkü rüzgâr tersinden esebilir. Piyasalar yaz tatiline girdi.”

BDDK kararı sonrası 16,03 TL''ye kadar gerileyen dolar, bugün yeniden 17 TL eşiğini aştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar