İslam Memiş’ten dolar ve altın için kritik uyarı: Yükselişin pik noktası için tarih verdi

İslam Memiş’ten dolar ve altın için kritik uyarı: Yükselişin pik noktası için tarih verdi
Yatırım ve finans uzmanı İslam Memiş, katıldığı televizyon programında gram altın ve dolarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YÜKSELİŞİN PİK NOKTASI İÇİN TARİH VERDİ!

Döviz kurları ve altında yukarı yönlü artış devam ediyor.

İslam Memiş dolar endeksinin 106 dolar seviyesin üzerinde olduğunu dile getirdi. Küresel bazda doların değer kazandığına değinen Memiş, bireysel yatırımcılara kısa vade için 17.10 - 18 lira aralığından dolar alımı yapmalarının uygun olmadığını değerlendirdi. Euro dolar paritesinin dip seviyelere gelmesini bu tavsiyeye gerekçe olarak gösteren yatırım uzamanı, Avrupa Merkez Bankası 25 baz puanlık bir faiz artışı yapmasıyla euro dolar paritesinde hızlı bir toparlanmanın gerçekleşe bileceğine vurgu yaptı.

Ayrıca Memiş, Eylül-Ekim ayından sonra da doların daha fazla yüksele bileceği ihtimalinin bulunduğunu söyleyerek, dolar TL kurunda 17.30 lira direnç seviyesini takip etmeye devam edilmesi gerektiğini vurguladı. "Türkiye''de en fazla getirisi olanlar 1. sırada altın, 2. sırada borsa, 3. sırada Euro ve 4. sırada dolar. Son 10 yıllık, 20 yıllık örnekleyelim" dedi.

Altın ile ilgili olarak ta şunları söyledi:

"Dünyada dolar karşısında altın ucuz, ama biz dolar TL kuruyla aldığımız için gram altın TL fiyatı şu anda kapalıçarşı piyasasında 993 lira, yani gerilemedi. Dolar yine gram altının kurtarıcısı oluyor. 950 ile 1000 lira arasını alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekiyor çünkü bir sonraki atakta 1020, Eylül ayı itibariyle 1200 ve 1450 lira seviyesini görebiliriz." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar