İslam Memiş'ten çarpıcı dolar yorumu: Doların bant aralığını açıkladı

İslam Memiş'ten çarpıcı dolar yorumu: Doların bant aralığını açıkladı
Daha çok altın hakkındaki yorumları tanınan piyasa uzmanı İslam Memiş, bu kez doların seyrine ilişkin konuştu. BDDK kararı sonrası dolarda yaşanan kısmi geri çekilmeye değinen Memiş, ''Önümüzdeki iki ay boyunca, dolar TL kuru 16-17 bant aralığında dalgalanır'' dedi.

ÜNLÜ EKONOMİST DOLARIN SON DURAĞINI AÇIKLADI!

Geçtiğimiz cuma günü piyasalar kapandıktan hemen sonra bir açıklama yayımlayan BDDK, pek çok şirketi elindeki döviz miktarını azaltmaya teşvik eden kararlar açıklamıştı. Söz konusu hamle sonrasında dolarda kısmı geri çekilme yaşanırken, piyasa ve ekonomi uzmanlarından vatandaşa yeni uyarılar gelmeye devam ediyor.

İSLAM MEMİŞ''TEN DOLAR YORUMU

BDDK kararı sonrası dolar 16.02''yi test edip dar bant aralığına sıkıştı. Yukarıda 16.75 seviyesini direnç seviyesi olarak belirledi. Önümüzdeki iki ay boyunca, dolar TL kuru 16-17 bant aralığında dalgalanır. Bir bakarsınız geri çekilir bir bakarsınız yukarı ataklar gerçekleşir. Sizin ekranda gördüğünüz dolar kuru, euro, sterlin ya da diğer para birimlerinin gerçek değerini yansıtmıyor.

Ekranlardaki kur Kapalı Çarşı''da 16.74 lira seviyesinde. Yapmanız gereken tek şey, dövizciye gitmeniz, tabelaya bakmanız ya da bankacılık uygulamasından dolar alıyor gibi bakacaksınız, göreceksiniz, gerçek değerler bunlar.

''GÜNLÜK BAZDA CİDDİ DALGALANMA VAR''

Günlük bazda çok ciddi dalgalanmalar var. Piyasa oturmadığı için bu dalgalanmaların devam edeceğini tahmin ediyorum. Euro kuru 17.45 seviyelerinde. Bugün euro dolara karşı biraz daha fazla değer kaybetti çünkü euro/dolar paritesi 1.0411 seviyesinde. 1 puanlık geniş bant aralığı var. Dolar karşısında, pariteler, altın, gümüş, kripto paralar ucuz kaldığı için, eline TL geçmiş, dolar almayı düşünenler varsa, euro''nun şu anda ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor.

Elinde dolar olanlar, aslında dolar karşısında euro''nun, sterlinin, altının ve gümüşün ucuz olduğunu bilmeli. Bende dolar olsaydı, bunun eski seviyesine kadar gelmesini bekleyeceğime, 4''e bölerdim. Bugün (30 Haziran) dolar endeksi 105 seviyesine kadar yükseldi. Bu önemli bir rakam. Bunun yükselmesi altın ve gümüşün ons bazında gerilemesine neden oldu. Elinde dolar olana aslında fırsat sundu. Benim nazarımda ucuz. Elimde TL olsaydı, dolardan ziyade euro''nun bana daha fazla kazandıracağını düşünüyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar