İslam Memiş bu kez verdiği rakamla şaşırttı! Elinde altın ve doları olanlar dikkat

İslam Memiş bu kez verdiği rakamla şaşırttı! Elinde altın ve doları olanlar dikkat
Merkez Bankası piyasaları şaşırtarak, faizi yüzde 14'te sabit tutmak yerine 100 baz puan indirime gitti. Faiz kararı sonrası elinde dolar ve altın olanlar ne yapacağını merak ederken ünlü ekonomist İslam Memiş'ten eylül ayına ilişkin çarpıcı bir tahmin geldi. 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu herkesi şaşırtarak, faizlerde yeniden indirime gitme kararı aldı. Söz konusu karar sonrası dolar kuru 18 liranın üzerine fırlarken, gözler uzmanlardan gelecek açıklamalara çevrildi.

Piyasa uzmanı İslam Memiş, eylül ayına günler kala müjdeli haberi verdi. Ağustos ayında baskılanmadan dolayı yükselişlerini durduran emtialar için artık yükseliş trendinin başlayacağını söyledi. Son şans dediği ağustos ayı içinse dolar ve altın yatırımı yapacakları uyardı.

ALTIN GÜMÜŞ VE KRİPTO PARA YATIRIMCILARI...

FED''in eylül ayında 50 baz puan faiz artışı yapacağını belirten İslam Memiş, bu durumun baskılanan gram altın ve dolarda yükselişlere neden olacağını söyledi. Ons altın için kademeli alımdan bahseden Memiş, döviz ve altın için sevindiren haberi verdi. Bundan sonraki süreçte altın, gümüş ve kripto paralarda yukarı yönlü yükselişler görüleceğini ifade eden Memiş, "FED’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları uzun süredir baskılanan altın ve gümüşü pozitif yönde etkileyebilir. 1.786 dolar seviyesindeki ons altın fiyatı ve 20,53 seviyesinde olan gümüş ons fiyatı bence kademeli alım fırsatı sunmaktadır" yorumunda bulundu.

AĞUSTOS SON ŞANS! EYLÜL''DE PİYASALAR YIKILIYOR

Gram altın ve dolar fiyatları için yükseliş trendinin başlayacağını ifade eden İslam Memiş, ağustos ayının son alım ayı olduğunu söyledi. Yeni yatırım yapmak isteyenler için son şans uyarısı yapan Memiş, tarih vererek emtialardaki miladın başlayacağını belirtti. Gram altın için alım seviyelerini veren İslam Memiş "Dolar kuru yüksek olduğundan gram altın 1.030-1.040 aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Ağustos ayının sonuna kadar gram altını 1.012 lira ile 1.050 lira aralığında takip etmeye devam edeceğim. Altında ve gümüşte hem gram hem de ons bazında hızlı yükselişler bekliyorum. 1 Eylül itibari ile yükseliş altın ve gümüş tarafında bekliyorum" ifadelerini kullandı.

DOLARI OLANLARI UYARDI

Dolar birikimi yapanlara önemli uyarılarda bulunan Memiş, TL''de olanlar ise sepet sistemine dikkat çekti. Doların karşısındaki diğer ürünlerin hızla değer kazanacağını belirtti. Kendi yatırım aracını açıklayan Memiş, elindeki dolar ve altını sattığının da altını çizdi. Dolardan uzak durduğunu söyleyen Memiş, "3 aydır elinde dolar olanlara dikkat diyordum. Doların karşısındaki değerli metaller yıl sonunda yükselişe geçecek. Dolar/TL kuru neden 17,96 seviyesinde? İçsel problemlerden dolayı yüksek. Dolar ve altınını ekonomiye destek için bozduran İslam Memiş, seviye vererek o seviyeden dolar ve altınlarını tekrardan yenine koyacağını ifade etti. Memiş, "Ben ve yol arkadaşlarım dolardan uzak duruyoruz. Oldukça yüksek. 17,65 yapıyorlar anlık. Anlık iğnelerde dolar/TL kurunda bana aşağı yönelik mesajlar veriyor. Biz dolar ve altınımızı sattık. Ekonomiye destek vermek için sattık. 17,65 destek seviyesin altında 17,30 var. Bu gerçekleşirse yüzde 50''mizi alırız. Bizim gözümüz kara. Hamlemizi yaparız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar