Dolar için '3.5 lirayı aşmaz' diyen Yiğit Bulut da dışlandı

Dolar için '3.5 lirayı aşmaz' diyen Yiğit Bulut da dışlandı
2018 yılında yaşanan kur krizi öncesinde doların 3.5 lirayı aşmayacağını iddia eden ve aşması durumunda 'yüzüme tükürün' diyen Yiğit Bulut dahil pek çok ismin daha Erdoğan'ın ekonomi ekibinden dışlandığı iddia edildi.

DOLAR 3.5 LİRAYI GEÇMEZ DEMİŞTİ! ARTIK O DA...

Doların Rahip Brunson krizi nedeniyle yükselmeye başlamasından önce yaptığı çeşitli açıklamalarla Türkiye''de doların 5 lirayı aşmayacağı iddia eden Yiğit Bulut hakkında şaşırtan bir iddia geldi.

Ankara kulisleri ile yazdığı yazılarla dikkat çeken gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga''da yayımlanan yazısında hükümetin ekonomi politikalarını değerlendirdi. Erdoğan''ın külliyede ekonomiyi danışacağı kimse kalmadığını öne süren Bozkurt, Yiğit Bulut ve Cemil Ertem''i de buna dahil etti.

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi''nde ekonomiyi danışacağı kimse yok artık Erdoğan’ın (Yiğit Bulut, Cemil Ertem bile). Aynı dış politikada olduğu gibi, kendi fikirlerini onaylayacak isimlerle yol alıyor" diye yazan Bozkurt, şöyle devam etti:

"Hoşlanmayacağı düşünceleri açıklayacak olanlarla da ya görüştürülmüyor ya da görüşme öncesinde bizzat Özel Kalem Hasan Doğan tarafından “Hoşlanmayacağı konuları dillendirirseniz bu son görüşmeniz olur” diye uyarılıyorlar. Hatta bakanlar, bakanlıklarıyla ilgili bir konuyu doğrudan dile getiremiyorlar. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a konuyu iletiyorlar. Oktay talepte bulunan bakana “Sen konuyu gündeme getir ben de destek veririm” güvencesi veriyor ama konu toplantıda gündeme gelemiyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar