İphone kullanan herkesi ilgilendiriyor: Şarj sürenizi 2 katına çıkarabilirsiniz!

İphone kullanan herkesi ilgilendiriyor: Şarj sürenizi 2 katına çıkarabilirsiniz!
iPhone 14 Pro'nun Hep Açık Ekran özelliği aktif olduğu sırada ne kadar şarj tükettiği belli oldu. İşte testin sonuçları...

Teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 14 Pro, akıllı telefon dünyasında oldukça ses getirdi. Öyle ki özellikleriyle dikkat çeken modelin şimdi de Hep Açık Ekran (Always On Display) özelliği açıkken ne kadar şarj tükettiği belli oldu. Ayrıca ortaya çıkan sonuç Android pazarındaki rakibi ile de karşılaştırıldı.

Apple, 7 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirdiği Far Out etkinliğinde merakla beklenen iPhone 14 serisini tanıttı. Öyle ki bu seride öne çıkan Pro modeli, batarya bakımından seleflerine göre 1 saat daha fazla kullanım imkanı sunuyor.



 

Apple, iPhone 14 serisi ile birçok yeni özelliği hayatımıza soktu. Bunlardan birisi de Hep Açık Ekran özelliği. Öyle ki bu özellik sayesinde cihaz ekranınız kapalı olsa dahi, kilit ekranınız soluk bir şekilde gözükür. Böylece saat, tarih ve uyarılar gibi önemli bilgilere bakmak için ekranı açmanız gerekmez.

NE KADAR ŞARJ TÜKETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bu özellik ilgi çekmesi bir yana, aynı zamanda ne kadar şarj tükettiğine dair merak uyandırmıştı. Şimdi ise PhoneBuff adında bir YouTuber, yaptığı testle Hep Açık Ekran özelliğinin ne kadar şarj tükettiğini ortaya çıkardı.

Testler sırasında üç adet iPhone 14 Pro modeli kullanıldı. Bu sayede Hep Açık Ekran’ın üç modu da denendi. İlk cihazda ekran tamamen kapalı ve özellik aktif değildi. İkincisinde yalnızca saat görünüyordu ve üçüncüsünde ise telefonun arka planı da net şekilde gözüküyordu.

24 saatlik testin sonucunda ise şarj değişimleri şu şekilde oldu;

  • Ekran kapalı: 100% şarj kaldı
  • Sadece saat: 84% şarj kaldı
  • Duvar kağıdı ve saat: 80% şarj kaldı

Test sonuçları gösterdi ki Hep Açık Ekran özelliği, aktif olduğu sırada yüzde 20‘lik şarj düşüşüyle ciddi bir fark yarattı. Bu durum oldukça şaşkınlık yarattı çünkü Apple, özellik için özel bir teknoloji kullandıklarını ve şarj tüketiminin yüzde 10’u geçmeyeceğini açıklamıştı.



RAKİBİ İLE AYNI ŞARJI TÜKETTİ
 

Apple''a yapılan testin aynısı, Apple’ın Android pazarındaki rakibi olan Samsung Galaxy S22 Ultra modeline de yapıldı. Öyle ki sonuçlara göre cihaz, yüzde 24’lik bir düşüşle iPhone 14 Pro ile aynı oranda şarj tüketti. İki modelin de farklı batarya kapasitelerine sahip olduğunu belirtelim.

Peki sizler iPhone 14 Pro’ya Hep Açık Ekran testi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.








 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar